Muškarca zabunom zamijenili za napadača u Parizu, njegova fotografija se proširila Internetom

Foto: Twitter

NAPAD u Parizu pokrenuo je i val straha i panike u cijelom svijetu. No, jedan Kanađanin je postao meta. Njegova fotografija počela je kružiti Internetom u subotu popodne nakon terorističkog napada, a neki strani mediji su objavili kako je upravo on jedan od napadača u Parizu te da nosi samoubijalički prsluk.

No, ista je fotografija podigla i sumnje korisnika društvenih mreža jer su vrlo brzo shvatili da u rukama uopće ne drži Kuran već iPad, utičnice u kupaoni su američke, dok na glavi ima turban. Uskoro je otkriven i njegov pravi identitet.


Riječ je o Veerenderu Jubbalu, Kanađaninu koji je postao žrtva Photoshopa. "Da nešto raščistimo. Nikada nisam bio u Parizu. Ja sam Sikh s turbanom i živim u Kanadi", poručio je Veerender koji se tako obukao jer je profesionalni igrač video igara te dio GamerGate-a, kontroverznog online pokreta.


Inače, Sikizam (ili sikhizam) je religija nastala u Indiji u kontekstu sukoba doktrine hinduizma i islama. Pripadnici ove vjere se zovu siki (ili sikhi) što na punjabi jeziku znači "učenik".

 

Pročitajte više