Muškarci i žene stariji od 65 otkrili za čime žale u životu, svi imaju sličan odgovor

Screenshot: TikTok

Grupa muškaraca i žena u dobi od 65 do 100 godina imaju sličan odgovor na pitanje zbog čega najviše žale u životu. Neki su čak imali iste odgovore od riječi do riječi i većina njih ima slična razmišljanja o tome što je važno u životu.

Svi se slažu: Materijalne stvari nisu bitne

Tiktoker Yair pitao je starije ljude za čim najviše žale u životu. Jedna 79-godišnjakinja govorila je o stvarima za koje je mislila da su važne dok je bila mlađa te je rekla da novac olakšava život, ali ne jamči radost.

@yairbrachiyahu 79 Year Old Shares Her Biggest Loss… #lifelessons #interview #lifeadvice #longervideos ♬ original sound - Yair

Sličnog razmišljanja bio je i drugi muškarac koji je rekao da materijalne stvari i više novca nego što je stvarno potrebno nisu toliko važni. 

"Kad smo mlađi, mislim da želimo zaraditi puno novca i steći mnogo materijalnih stvari, imati veliku kuću, odličan automobil i sve te stvari. Sad shvaćam da to nije ono što je bitno u životu. U životu su bitni odnosi, ljubav i sposobnost da znate što je zapravo obilje", kaže on.

@yairbrachiyahu 65 Year Old Shares What’s Most Important In Life #interview #lifelessons #lifeadvice #longervideos ♬ original sound - Yair

Najbitniji su im prijatelji, zdravlje i ljubav

Stariji par i 78-godišnji muškarac složili su se s njim od riječi do riječi, rekavši da "materijalne stvari nisu toliko važne". 

"Živimo na brodu i gotovo sve smo prodali. Mislili smo da će nam nedostajati, da ćemo požaliti, ali ne", rekla je supruga. Njen muž dodao je: "Svoju mladost smo proveli pokušavajući kupiti veće kuće, dobre aute i takve stvari. Mnoge od tih stvari sada su besmislene." Na pitanje što je njima bitno rekli su veze, zdravlje i prijatelji.

@yairbrachiyahu 46 Years Married Couple Share What’s Really Important In Life… #interview #lifelessons #lifeadvice #longervideos ♬ original sound - Yair

78-godišnjak je rekao Yairu da bi mlađem sebi poručio da je želja za posjedovanjem materijalnih stvari i natjecanjem gubljenje vremena. "To je beskorisno i vrlo negativno", kaže. I njemu su najbitnije stvari koje su prethodni nabrojali.

93-godišnji muškarac žali što je izgubio prijatelje koje je stekao kroz život, kao i svoju suprugu. "Idem svuda, radim neke stvari i onda nemam kome pričati o tome", kaže. 

@yairbrachiyahu 93 Year Olds Advice To Younger Self #interview #lifelessons #lifeadvice #longervideos ♬ original sound - Yair

Mlađa ekipa koja je gledala ove videe istaknula je da je su savjeti starijih zaista mudri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.