Muškarci i žene stariji od 65 otkrili za čime žale u životu, svi imaju sličan odgovor

Screenshot: TikTok

Grupa muškaraca i žena u dobi od 65 do 100 godina imaju sličan odgovor na pitanje zbog čega najviše žale u životu. Neki su čak imali iste odgovore od riječi do riječi i većina njih ima slična razmišljanja o tome što je važno u životu.

Svi se slažu: Materijalne stvari nisu bitne

Tiktoker Yair pitao je starije ljude za čim najviše žale u životu. Jedna 79-godišnjakinja govorila je o stvarima za koje je mislila da su važne dok je bila mlađa te je rekla da novac olakšava život, ali ne jamči radost.

@yairbrachiyahu 79 Year Old Shares Her Biggest Loss… #lifelessons #interview #lifeadvice #longervideos ♬ original sound - Yair

Sličnog razmišljanja bio je i drugi muškarac koji je rekao da materijalne stvari i više novca nego što je stvarno potrebno nisu toliko važni. 

"Kad smo mlađi, mislim da želimo zaraditi puno novca i steći mnogo materijalnih stvari, imati veliku kuću, odličan automobil i sve te stvari. Sad shvaćam da to nije ono što je bitno u životu. U životu su bitni odnosi, ljubav i sposobnost da znate što je zapravo obilje", kaže on.

@yairbrachiyahu 65 Year Old Shares What’s Most Important In Life #interview #lifelessons #lifeadvice #longervideos ♬ original sound - Yair

Najbitniji su im prijatelji, zdravlje i ljubav

Stariji par i 78-godišnji muškarac složili su se s njim od riječi do riječi, rekavši da "materijalne stvari nisu toliko važne". 

"Živimo na brodu i gotovo sve smo prodali. Mislili smo da će nam nedostajati, da ćemo požaliti, ali ne", rekla je supruga. Njen muž dodao je: "Svoju mladost smo proveli pokušavajući kupiti veće kuće, dobre aute i takve stvari. Mnoge od tih stvari sada su besmislene." Na pitanje što je njima bitno rekli su veze, zdravlje i prijatelji.

@yairbrachiyahu 46 Years Married Couple Share What’s Really Important In Life… #interview #lifelessons #lifeadvice #longervideos ♬ original sound - Yair

78-godišnjak je rekao Yairu da bi mlađem sebi poručio da je želja za posjedovanjem materijalnih stvari i natjecanjem gubljenje vremena. "To je beskorisno i vrlo negativno", kaže. I njemu su najbitnije stvari koje su prethodni nabrojali.

93-godišnji muškarac žali što je izgubio prijatelje koje je stekao kroz život, kao i svoju suprugu. "Idem svuda, radim neke stvari i onda nemam kome pričati o tome", kaže. 

@yairbrachiyahu 93 Year Olds Advice To Younger Self #interview #lifelessons #lifeadvice #longervideos ♬ original sound - Yair

Mlađa ekipa koja je gledala ove videe istaknula je da je su savjeti starijih zaista mudri.

Pročitajte više