"Muž me slučajno nazvao dok me je varao"

Foto: Unsplash/William Stitt

ROSE se spremala za krevet kad je dobila poziv od muža koji im je zauvijek promijenio živote.

"Uvijek sam voljela imati vrijeme za sebe, no toga je u posljednje vrijeme bilo malo previše. Moj suprug Matt (28) radio je u financijama i često poslovno putovao. Nedostajao mi je, no pokušavao mi je to nadoknaditi.

To jutro došla sam doma i dočekao me veliki buket ljiljana na pragu. S ljubavlju Matt, pisalo je na kartici. Odmah sam napravila video poziv prema Mattu, koji je bio u Singapuru. 'Otkud ti cvijeće', pitao me odmah kad sam mu pokazala buket. 'Od tebe', nasmijala sam se. 'Sviđaju mi se, no obično se za Rose kupuju ruže.' 'A, da, zaboravio sam', rekao je sa zbunjenim izrazom lica.

Nasmijali smo se i nisam mogla dočekati da dođe kući za nekoliko dana. No kad je stigao, imao je loše vijesti. "Žele da budem trajni konzultant", rekao je Matt. Objasnio je kako jednom mjesečno mora provesti čitav tjedan u Singapuru. Bilo je to teško za progutati, no znala sam da možemo uspjeti.

'Imaš toliko puno razumijevanja, Rose', šapnuo mi je dok smo se mazili. Sljedećih nekoliko mjeseci, navikla sam se biti čitav tjedan sama. Jedne večeri, kad sam se spremala za krevet, zazvonio mi je mobitel - bio je Matt. Odgovorila sam na video chat i pojavio se samo crni ekran. 'Halo', rekla sam gledajući u prazan ekran. Shvativši da me vjerojatno nazvao iz džepa, nasmijala sam se. 

'Matt, halo, čuješ li me!', zaderala sam se u slušalicu. No od toga nije bilo koristi, nije čuo ništa. 'Presmiješan si', čuo se ženski glas u pozadini. 'Idemo u moj stan', čula sam Mattov glas. Veza se izgubila. Što da radim? Vrlo brzo stisnula sam redial, no telefon je jednom zazvonio i preusmjerio me na govornu poštu. 

"Radim do kasno u uredu, draga, hoćeš li me nazvati sutra", bila je poruka koja se pojavila na mom ekranu. Nazvala sam frendicu Georgie i rekla joj sve što sam čula. 'Trebaš više činjenica, pročačkaj mu po računalu', rekla je.

Nisam morala puno kopati da pronađem više. Skenirajući telefonski račun, našla sam broj koji je često zvao. Broj sam upisala u Facebook i pronašla profil žene pod imenom Lily. Njezina stranica bila je prepuna fotografija s mojim mužem.

Otvarala sam mu tad i mailove i pronašla račune za cvijeće dostavljeno u Singapuru. Odmah sam se sjetila cvijeća koje sam dobila i njegovog tupog pogleda. 'Ljiljani za Lily', pomislila sam i odmah shvatila da nisu bili namijenjeni za mene i da me Matt vara.

Znala sam da mu nikad ne mogu oprostiti. Uz pomoć prijateljice Georgie, spakirala sam sve svoje stvari i preselila se kod nje. Ignorirala sam Mattove pozive do kraja tjedna. Nisam mu više željela vidjeti lice. 

'Što ne valja?', napisao je u poruci. 'Ajmo završiti s tim', rekla je Georgie. Otišle smo u dućan i kupile buket ljiljana i jednu crvenu ružu. U starom stanu, iz kojeg sam iselila, pobacali smo ljiljane po spavaćoj sobi. Zatim sam stavila ružu tamo gdje sam obično spavala, s porukom ispod. 'Od tvog starog cvijeta tvoj novom cvijetu.'

Nisam se s njim čula otad, osim kad smo dovršavali razvod. Moj bivši muž još uvijek nema pojma kako sam otkrila da me prevario."

Pročitajte više