Na Bezosovoj jahti u Hrvatskoj trenutno je najomraženiji čovjek glazbene industrije

Foto: Grgo Jelavic/Sanjin Strukic/PIXSELL

U HRVATSKOJ je trenutno najomraženije ime u svijetu showbiza - glazbeni menadžer Scooter Braun. Scooter Braun prošao je poprilično nezapaženo dok je ovih dana razgledavao Dalmaciju i otoke u društvu Jeffa Bezosa, Katy Perry, Orlanda Blooma, Ushera i ostalih prijatelja. S njima je razgledavao Dubrovnik, večerao u Luci Šipanskoj te i dalje uživa na Bezosovoj jahti vrijednoj pola milijarde dolara usidrenoj kod Hvara.

Tko je Scooter Braun?

Sve je to ok, no tko je pobogu Scooter Braun, pitate se?

42-godišnji poduzetnik zaslužan je za karijeru Justina Biebera, ali i za sve poslovne nevolje Taylor Swift. Vodio je Davida Guettu, Arianu Grande, Kanyea Westa, Black Eyed Peas, Demi Lovato te brojne druge, a uspio je okupiti i najveću tvrtku za glazbeni menadžment na svijetu. Danas je izvršni direktor medijske tvrtke HYBE-America, a stoji i iza projekata kao što su SB Projects, Schoolboy Records i Ithaca.

Scooter Braun u ružičastoj majici, snimljen u Luci Šipanskoj

Suosnivač je i TQ Venturesa, Mythos Studiosa i RBMG Recordsa te suvlasnik esports tima 100 Thieves. Dugo godina Scooter Braun određivao je tko će, a tko neće uspjeti u glazbenoj industriji. Imao je moć stvoriti, ali i uništiti osobu u rekordno kratkom vremenu.

Taylor Swift i Scooter Braun

Sve do 2019. godine kada je stao na put Taylor Swift, najvećoj zvijezdi današnjice.

Braunova kompanija kupila je njenu tadašnju izdavačku kuću Big Machine Records, čime je Braun stekao prava na njenih prvih šest albuma. Swift je odmah dala do znanja da nije znala tko stoji iza akvizicije te da joj nije drago da je Braun kupio njenu glazbu. Iste godine najavila je da će ponovno snimiti prvih šest albuma pod izdavačkom kućom Republic Records te tako ponovno posjedovati svoju glazbu.

Kad je Taylor javno progovorila protiv Brauna i načina na koji preuzima glazbu mladih umjetnika, njegov imidž se počeo rušiti u rekordnom roku. Danas je najomraženije ime glazbene industrije.

Swift je upravo u procesu objavljivanja novih izdanja albuma koje je Braun kupio, dok traje njena rekordna i megauspješna turneja Eras. U isto vrijeme, dok Braun uživa u Hrvatskoj, američki tabloidi raspisali su se o njegovom navodnom kraju suradnje s Justinom Bieberom, pjevačem kojeg je stvorio i čiji je uspjeh stvorio i Braunovu reputaciju.

Iako su Bieberovi predstavnici ovog vikenda demantirali te glasine, američki mediji i dalje nagađaju da je došao kraj suradnji koja traje od 2007. godine. No, sudeći prema fotografijama iz Hrvatske, čini se da Braun nije pretjerano zabrinut.

Pročitajte više