Na Hasanbegovićevoj fotografiji nalazi se još jedan poznati Hrvat

Foto: Novosti

FOTOGRAFIJA s naslovnice lista Novosti uzburkala je ionako već poljuljanu domaću političku scenu. Kada se razotkrilo kako je 1996. današnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović nosio kapu nalik ustaškoj i pisao o "ustašama kao herojima", na fotografiji se uz Velimira Bujaneca našao i još netko.

Između njih je bivši menadžer Mate Miše Kovača, Denis Kadić koji je kasnije kratko vodio i karijeru domaćeg boy benda "Saša, Tin i Kedžo". No njihova je turneja prekinuta nakon održanih 10 od 29 predviđenih koncerata, pri čemu je zadnji održan u Zadru. Tada je prekinuta i suradnja članova benda i njihovih menadžera, Duška Srijemca i Denisa Kadića, pisao je Index još 2004.

"Naša tvrtka World Music posluje vrlo transparentno i ni u čemu ih nismo zakinuli. Činjenica je da je prosjek prodaje karata na njihovim koncertima bio vrlo nizak, što nimalo ne čudi budući da je trend posjećivanja koncerata općenito vrlo mali. A najbolja potvrda za to jest činjenica da je Sašina djevojka na ulazu kidala karte", tada je govorio Kadić koji se povukao iz javnosti i nema mu ni traga ni glasa.

Svjetski su se pak mediji već su se raspisali o "hrvatskoj sramoti - ministru kulture", dok je centar Simon Wiesenthal poslao hrvatskoj Vladi oštro pismo u kojem traže hitnu smjenu ministra kulture. U saboru je i danas burno čim je Hasanbegović u pitanju, a oglasio se i sam ministar.

Pročitajte više