Nevjerojatan prizor na Hvaru: U luci usidrena jahta od 77 metara s helikopterom

Foto: Index/CharterWorld/Press

NA HVARU je usidrena jedna od najluksuznijih jahti svijeta, superjahta Samar dugačka 77 metara. Luksuzna jahta privlači poglede prolaznika na hvarskoj rivi, a mnogima posebno za oko zapinje jahtin helidrom na kojem se nalazi i helikopter. Jahta je sagrađena 2006. godine u Velikoj Britaniji, a nedavno je doživjela i veći remont u sklopu kojeg je promijenjena vanjština jahte pa je trup sada plave boje, dok je ranije bio bijel.

Prema dostupnim podacima, jahta vrijedi oko 100 milijuna dolara, a vlasnik je kontroverzni kuvajtski milijarder Kutayba Alghanim koji je ranije Hvaranima zadavao probleme razuzdanim tulumima na jahti. Naime, 2017. se pisalo da je milijarder doplovio do Hvara gdje je navodno tulumario toliko glasno da otočani nisu mogli spavati noćima. Podaci o plovidbi jahte pokazuju da je prije Hvara bila usidrena na Dubrovniku, a je li i ove godine na njoj Alghanim ili netko drugi, zasad nije poznato.

2015. se pisalo da tjedni najam jahte košta vrtoglavih 650 tisuća eura. Jahta Samar ima bazen, teretanu, kino i nekoliko barova. Na njoj se nalazi garaža za automobil te gore spomenuti heliodrom na kojem je helikopter Bell 407.

U 7 kabina može boraviti ukupno 12 gostiju o kojima se brine 26 članova posade. Raskošan interijer je dizajnirao Joe, dok je vanjski dizajn kreirao H2 Yacht Design & Nick Meyers.

Pročitajte više