Na Kraševoj kućici pronašli smo desert koji kao da je izašao iz raja

Foto: Luka Šangulin/Index

NA ADVENTU U Zagrebu, točnije na Trgu bana Jelačića, odmah pokraj Manduševca, svoju adventsku kućicu ima i Kraš.

Točnije, svoj adventski dvorac. Krašland krije najslađu ponudu zagrebačkog Adventa, a mi smo probali sve što nude i doživjeli šećernu komu. Vruća Ruby čokolada, Bajadera krema ili pak fritule s Bajaderom samo su neke od slastica koje se mogu pronaći na toj kućici i, vjerujte nam - nećete požaliti ako svratite.

Ovo su naši dojmovi o Kraševim adventskim slasticama.

Fritule Bajadera (20 kuna)

Fritule s preljevom Bajadera najbolje su fritule koje sam probala na zagrebačkom Adventu u ovih nekoliko godina koliko ga pohodim. S tim se složio i naš fotograf Luka. Nešto su manje od onih klasičnih fritula s ostalih kućica, no ujedno su i brojnije, a kad ih probate s preljevom Bajadera, zaboravit ćete na sve ostale dodatke fritulama koje ste dosad probali. Hrskave su i pomalo cimetnog okusa, dok je preljev vruć i kremast... Apsolutni food porn. Nemojte propustiti probati ih.

Čokoladni koktel (alkoholna i bezalkoholna verzija) (25 kuna)

Na Kraševoj kućici možete pronaći i slatke koktele u nekoliko varijante, alkoholne Domaćica, Jaffa i Rumko koktele te bezalkoholne Dorina i Dorina cimet verzije.

Kad sam u ruke dobila alkoholnu verziju čokoladnog koktela sa šlagom i Domaćicom, očekivala sam nešto slično klasičnoj vrućoj čokoladi. No, vrlo brzo sam shvatila da je riječ o piću koje se s razlogom naziva koktel. Slatkoću čokolade savršeno nadopunjuje alkoholni okus amareta, a sve na jedan viši nivo diže i sirup od badema. Za sve one koji žele ostati s 0 promila u krvi - bezalkoholna verzija je jednako fina.

Fritule Ruby (20 kuna)

Ovo je bio moj prvi susret sa sve popularnijom Ruby čokoladom jer sam, moram priznati, dosad bila pomalo skeptična prema njoj. No ova verzija Kraša me ostavila bez riječi. Ruby preljev fritulama daje neočekivan, pomalo voćni okus i ako dosad niste probali ovu ružičastu verziju čokolade koja u posljednje vrijeme osvaja tržište - ovo je desert s kojim biste trebali početi. Ali upozoravam, mogli biste se navući.

Bajadera krema desert (30 kuna)

Sve što smo probali prije na Kraš kućici nas je oduševilo, ali Bajadera krema je apsolutni pobjednik. Za 30 kuna u čašici dobijete najukusniju kremu koju ćete ikad probati. Bajadera krema je toliko gusta da će u jednoj čašici moći uživati i dvije osobe jer je toliko zasitna da će vam i žličica biti dovoljna da utažite žudnju za slatkim. Fotograf Luka i ja nismo mogli prestati jesti ovaj rajski desert iako smo ranije već pojeli pozamašnu količinu slatkog. Cure, znate ono kad ste u PMS-u i želite sve slatko na svijetu? Odite na Kraš kućicu i tražite ovo - nećete požaliti. 

Sve, sve, sve preporuke!

Vruća čokolada Ruby (20 kuna)

A ako vam je dosta klasične vruće čokolade (koju također možete pronaći na Kraševoj kućici), najbolje da probate vruću Ruby čokoladu. Opisala bih je kao vrući milkshake od maline. Uz ukusni čokoladni napitak voćnih nota dobit ćete i pozamašnu količinu šlaga, a sve to u duguljastoj čaši, veoma praktičnoj za šetnju Adventom. P. S. Mogla bi vam donijeti i pokoji lajk na Instagramu jer izgleda fantastično.

Bonus*

Na Kraševoj kućici možete kupiti i njihove "klasične" slastice poput Bajadere, Ruby čokolade, čokoladnih lizalica, ručno rađenih čokolada, ali i slatkih paketa koji su odličan odabir za božićni poklon.

Sadržaj donosimo u suradnji s Krašem, u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više