Na premijeri predstave nakon duljeg vremena viđeni Niko Kranjčar i Zrinka Cvitešić

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu premijerno je prikazana predstava San Ivanjske noći, a premijeri su prisustvovala i neka poznata lica.

Glazbu za predstavu su napisali Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, koji su prisustvovali i premijeri, a ako je suditi prema fotografijama, Mrle i Ivanka bili su dobro raspoloženi.

Osim njih, na premijeri su nakon duljeg vremena viđeni Niko Kranjčar i Zrinka Cvitešić, koji su plijenili pozornost u elegantnim izdanjima. Bivši nogometaš nosio je odijelo, dok je poznata hrvatska glumica zablistala u crnom outfitu sa šeširom.

 

Podsjetimo, riječ je o jednom od najpopularnijih Shakespeareovih djela, a režiju potpisuje Paolo Magelli. Sudbine četiri zaljubljena para u vrtoglavim se zapletima povezuju u šumi u Ivanjskoj noći.

 

"Shakespeare u tom djelu stvara magičan i romantičan svijet, ali i razotkriva ljudsku prirodu i otvara pitanja o odnosu života i umjetnosti, stvarnosti i snova, tijela i razuma, o mogućnostima transformacije", stoji u opisu predstave. Prevoditeljica i dramaturginja predstave je Željka Udovičić Pleština. Scenograf je Ivan Marušić Klif, kostimografkinja Marita Ćopo, a dizajner svjetla Luka Matić

Pročitajte više