Na premijeru Sedlarovog filma u kojem Spacey glumi Tuđmana stigli Rojs, Dikan...

Foto: Luka Šangulin/Index/Igor Kralj/PIXSELL

U ZAGREBU se danas održava premijera filma Jakova Sedlara Bilo jednom u Hrvatskoj.

Premijera se održava u Branimir Cinestar Centru u Zagrebu povodom stote godišnjice rođenja Franje Tuđmana, kojeg u filmu tumači Kevin Spacey. Na premijeri su se pojavili i Josip Radeljak Dikan, Ljubo Ćesić Rojs, Ljerka Mintas Hodak i Zvonimir Hodak, Mirko Barišić, Ivica Lovrić te članovi obitelji Tuđman.

Sedlar: To nije film samo o Tuđmanu

Početkom siječnja objavljene su prve scene iz filma

Premda Kevin Spacey glumi Franju Tuđmana, Sedlar je tad napomenuo da to nije film samo o prvom hrvatskom predsjedniku.

>>Spacey dao intervju za opskurni Hrvatski tjednik i ne znamo otkud bismo krenuli

"Bio sam dobar prijatelj i blizak suradnik pokojnog predsjednika Tuđmana. Da njega nije bilo, mislim da ne bi bilo ni demokratske nezavisne Hrvatske, članice Europske unije. Tako misli velika većina ljudi koja je glasala za predsjednika Tuđmana. Nije to film samo o njemu. To je film o cijelom kontekstu, o onome što je prethodilo stvaranju Hrvatske. Bez tog konteksta nije moguće razumjeti priču. Film će biti zanimljiv upravo zbog toga. Tu je puno stvari koje treba kazati, pogotovo za mlade generacije i za publiku vani. Film će zbog Kevina Spaceyja igrati po cijelom svijetu", rekao je tad.

>>Pogledajte kako je Kevin Spacey izveo Tuđmanov govor o crnim i žutim vragovima

"To je jedan izuzetno zanimljiv čovjek bogate prošlosti, čovjek koji ima sve moguće nagrade – od dva Oscara pa do kazališnih nagrada", rekao je zatim o Spaceyju.

>>Od Oscara do Sedlara: Kako je Kevin Spacey baš toliko propao

Pročitajte više