Na profilu Matanićeve firme osvanula gomila novih objava. On i Modrić, Konstrakta...

Foto: Instagram/Podravka

Na Instagram profilu produkcijske kuće Dalibora Matanića Kino Gerila pojavile su se nove objave. U posljednjih nekoliko dana objavljene su brojne fotografije s Matanićevih snimanja.

Matanić s Lukom Modrićem, s Konstraktom, s Milom Hrnićem, s brojnim hrvatskim glumcima s kojima je snimao, na snimanju spota Vatre za pjesmu s kojom su se natjecali na Dori, on u Cannesu... Prije toga zadnje objave na profilu, danas preplavljenom botovima, zabilježene su 2017. godine, tijekom promocije filma, te u ožujku, nekoliko tjedana prije otkrića o redatelju. Niz novih objava krenuo je prije dva dana. 

Budući da je ovo prvi put od njegovog priznanja da je seksualno uznemiravao žene na setovima da se na društvenim mrežama, odnosno na profilima povezanima s njim, pojavljuje nešto vezano uz njegov rad, mnoge su ove objave iznenadile. Tko stoji iza njih, zasad nije poznato. Inače, pod Kino Gerilom Matanić je 2017. snimio "prvi hrvatski psihološki horor film" naslova Egzorcizam.

Prema podacima s Fine, Matanić je jedini zaposleni, a ujedno je direktor Kino Gerile j.d.o.o.

Priznanje da je seksualno uznemiravao kolegice

Podsjetimo, nakon što je objavljeno da je seksualno uznemiravao kolegice te zbog toga izgubio angažmane, na Facebooku je osvanula poruka u kojoj Matanić priznaje da je uznemiravao kolegice pod utjecajem droge i alkohola, izražava žaljenje i navodi da se prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti.

Objava na njegovom profilu glasila je ovako:

"Drage kolegice i kolege, prijateljice i prijatelji. Stvarni i virtualni. Možda ste primijetili da sam nestao s društvenih mreža. Međutim, danas sam se vratio samo kako bih vam ispričao svoju priču, jer puno je verzija ovih dana, a volio bih ipak da čujete moju stranu.

Više od 20 godina brinem na setu da žene imaju mir toliko potreban za glumačku koncentraciju i zato većina glumaca i voli raditi sa mnom jer ne dopuštam nikakva uznemiravanja, čak sam znao dati i otkaze onima koji ne bi poštovali mir glumica i ostalih suradnica. Kako to obično biva, znao sam svaki detalj u kadru kojeg bi snimao, no pritom osobno nisam bio svjestan detalja svog ponašanja...

Iskreno i neizmjerno žalim zbog svojih neprimjerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osjećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svjestan svog pogrešnog pristupa prema kolegicama izvan seta. Ne postoji opravdanje ni isprika za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, no ništa ne opravdava ako nekome izazovete osjećaj nelagode..

"Posao je užasno stresan"

Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice. Sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga.

Naš posao je užasno stresan, ali to me naravno nikako ne opravdava.

Volio bih prije svega da u ovome budem primjer drugim kolegama, riječ je o vrlo osjetljivom terenu u kojem se neki od nas očito ne snalaze najbolje.

Dijelu žena već sam se osobno ispričao i molio za oprost. Nastavit ću to najponiznije i s punim respektom raditi tijekom liječenja.

Priznajem svoje pogrešne postupke, ali apeliram na medije da se zbog zaštite moje obitelji, ne nadodaju priče i da se svakako priča na adekvatan način obradi i provjeri te ne miješa s drugim slučajevima. Moja obitelj je humanistički odgojena, mi ne znamo mrziti, mi ne zamjeramo onima koji su nas drugi dan zbog mojih grešaka, odmah ostavili bez posla, stekli smo neke nove lijepe prijatelje koji su spremni pomoći.

"Nisam bio svjestan"

Najbitnije u svemu ovome je da sam ja u potpunosti osvijestio da je to što sam radio neprihvatljivo, tog nisam bio svjestan i nisam razumio svoju poziciju na ispravan način. Nema opravdanja za pogreške koje sam počinio, predan sam radu na sebi kako se takvo ponašanje i postupci ne bi nikada ponovili.

Spreman sam snositi posljedice, suočiti se s problemima koje imam, ali molim sve, posebno medije, da budu obzirni prema mojoj obitelji, koja s ovim nema ništa.

Napravio sam puno umjetničkih uspjeha za ovu zemlju, ali vjerujte mi da bi iste sekunde sve to mijenjao samo da sam na trenutak bio bolji muž, bolji otac i manje povrijedio druge...

Nakon ove izjave u potpunosti se povlačim iz javnosti i molim sve za razumijevanje s obzirom na to da sam na liječenju upravo zbog problema koje sam uzrokovao. Hvala najviše mojoj obitelji na svemu što su prošli te glumcima na iskrenoj podršci."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.