Na Splitskom ljetu prikazan "Kaligula": Ljubio sestru i postavio konja za senatora

U REŽIJI Tomaža Pandura, a prema motivima drame Alberta Camusa, sinoć je u HNK Split pred punim gledalištem prikazana prikazana predstava "Kaligula". Dojmljiva magijska igra svjetla i glazbe teško da ikoga ostavlja ravnodušnim. Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Ulysses, kazališta Gavella, festivala Budva-grad teatra te Pandur.theatersa, Orhidskog leta i Mittelfesta.

"Kaligulu" došli pogledati Marinko Prga, Nives Ivanković, Nataša Janjić i Ante Čedo Martinić

Prikaz je to jednoga od najzloglasnijih i najzagonetnijih rimskih careva koji je vladao veoma kratko jer ga je ubio zapovjednik straže Kasije Herej. Ostao je zapamćen po tome što je ljubio svoju odraslu sestru i postavio konja na mjesto rimskoga senatora. U predstavi glume Livio Badurina, Sven Medvešek, Hrvoje Klobučar, Dijana Vidušin, Sven Šestak, Ozren Grabarić, Filip Križan, Vedran Živolić, Igor Kovač i Silvio Vovk.

Pored mnogobrojne publike, "Kaligulu" su došli pogledati i poznati glumci Marinko Prga, Nives Ivanković, Nataša Janjić i Ante Čedo Martinić. Martinić se trenutno odmara u rodnim Pučišćima na Braču, Nataša je još neko vrijeme u Splitu, a potom putuje na Sarajevo Film Festival.

Pročitajte više