Načelnik Tribunja smislio nove kazne za ostavljanje ručnika na plaži

Foto: Facebook

ČINI SE da je načelniku Tribunja Marku Grubeliću dosadilo svaki dan skupljati ručnike i druge rekvizite za "rezervaciju" s tribunjskih plaža. Nakon nekoliko tjedana upozorenja i odnošenja ostavljenih stvari u prostorije Općine, u mjestu pored Šibenika uvode i novčane kazne, i to od 500 do 2000 kuna.

"Još samo ovaj put možete svoje stvari dobiti natrag - besplatno. Od sljedećeg puta ćete morati potpisati preuzimanje stvari te dati svoje osobne podatke kako bismo Vam mogli na kućnu adresu poslati uplatnicu s novčanom kaznom", napisao je načelnik na Facebooku te kupače podsjetio na zakon.

Na prirodnim i uređenim plažama zabranjeno je, naime, nakon korištenja plaže ostavljati ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene, a sve u svrhu rezervacije plažnog mjesta. "Stvari iz prethodnog stavka zatečene na prirodnim i uređenim plažama bez njihova vlasnika, odnosno korisnika, smatrat će napuštenima, te će biti uklonjene", piše Grubelić.

"Nadalje, članak 177. točka 6. definira da će se novčanom kaznom u iznosu od 500,00 do 2.000,00 kuna kazniti fizička osoba ako na prirodnim i uređenim plažama nakon korištenja plaže ostavlja ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene. Hvala na razumijevanju i suradnji", zaključuje načelnik Tribunja.

Pročitajte više