Način na koji su odali počast Arethi dobro opisuje razliku između Trumpa i Obame

Foto: Getty Images

DONALD TRUMP odao je počast Arethi Franklin, koju je opisao kao nekoga "tko je radio za njega".

"Želim započeti danas izrazom sućuti za obitelj osobe koju sam znao dobro", započeo je predsjednik SAD-a sastanak kabineta. "Radila je za mene u brojnim prilikama. Bila je nevjerojatna", rekao je.

"Donijela je radost u milijune života, a njezino izvanredno naslijeđe inspirirat će i mnoge nadolazeće generacije. Bog joj je dao sjajan dar - njezin glas, i koristila ga je dobro. Ljudi su voljeli Arethu. Bila je posebna žena. Pa sam samo želio proslijediti najtoplije najbolje želje i saučešće njezinoj obitelji", dodao je, no prva rečenica koju je izgovorio mnoge je izbacila iz takta.

"Radila za njega?? Taj moron misli da se sve okreće oko njega", tek je jedan od ljutih komentara na društvenim mrežama.

S druge strane, Barack Obama također je Arethu znao jako dobro, a pjevala je i na njegovoj inauguraciji 2009. godine. Bivši predsjednik SAD-a i njegova supruga Michelle izdali su priopćenje u kojem su rekli kako je "Aretha pomogla definirati američko iskustvo". "U njezinom glasu mogli smo osjetiti povijest, svu i u svakoj nijansi - našu moć i bol, našu tamu i svjetlo, našu potragu za otkupljenjem i naše teško zarađeno poštovanje. Pomogla je da se osjećamo više međusobno povezanima, s više nade, humanijima. A ponekad je pomogla jednostavno da zaboravimo sve drugo i plešemo."

Osim toga, bili su puni hvale i za njezino pisanje pjesama te live nastupe. "Svaki put kad bi zapjevala, svi smo bili počašćeni dozom božanskog", dodali su.

Pročitajte više