Nacional: Ivanišević optužuje Tanju da je s računa u Monacu posudila 2.9 mil. eura

Foto: Profimedia/Grgo Jelavic/Pixsell

NACIONAL donosi nove detalje tužbe koju je Goran Ivanišević podnio protiv svoje bivše supruge Tatjane Dragović. Ivanišević je bivšu suprugu optužio da je "s njihovog zajedničkog računa posudila 2.9 milijuna eura".

Goran Ivanišević je 13. siječnja 2023. godine tužio bivšu suprugu Tatjanu Dragović zbog isplate duga.

Optužio ju je da je sa zajedničkog računa u Monte Carlu tijekom gotovo šest godina – preciznije od rujna 2015. do travnja 2021. godine – od njega posudila 2.9 milijuna eura u različitim valutama.

"Pozajmice su vršene sa zajedničkog računa u Monte Carlu te s njegovog računa u Zagrebačkoj banci. Tatjana Dragović se obvezala cijeli iznos vratiti do kraja 2021. godine, prema svojim mogućnostima. Međutim, Tatjana Dragović je do 8. ožujka 2021. vratila 454.538 eura“, stoji u tužbi.

"S danom 1. siječnja 2022. godine dospjelo dugovanje Tatjane Dragović iznosi 2,47 milijuna eura",  stoji dalje u tužbi Gorana Ivaniševića.

Dokaz je Excel tablica

Nacional piše da je Ivanišević kao dokaz priložio samo Excel tablicu, potvrdu o prometu po računima otvorenima u banci u Monte Carlu i Zagrebačkoj banci te ispis WhatsApp poruka. Zato što mu bivša supruga nije vratila posuđeni novac, Goran Ivanišević sudskim putem traži da mu ga vrati s kamatama, stoji u tužbi.

Goran Ivanišević ne zaustavlja se na tome, već u istoj tužbi sudu predlaže da odredi privremenu mjeru. Naziva je privremenom mjerom osiguranja naplate.

Naime, Ivanišević se poziva na to da „postoji opasnost da će Tatjana Dragović svoju imovinu prodati ili prikriti, što će otežati naplatu njegove tražbine“. U tužbi dodaje da će privremenom mjerom Tatjana Dragović pretrpjeti "samo neznatnu štetu".

Privremena mjera zabranila bi Tatjani Dragović da proda ili optereti nekretnine i pokretnine i ujedno bi joj blokirala račun u banci, stoji u tužbi od 13. siječnja ove godine.

"Opasnost postoji već zbog činjenice da se radi o višemilijunskom iznosu. Odnosi su poremećeni i tužena Tatjana Dragović bi mogla odmah otuđiti ili opteretiti svoju imovinu i tako onemogućiti naplatu tražbine“, stoji u prijedlogu iz siječnja ove godine.

Pročitajte više