Nacrtali smo vam: Ovo je najbolji način kako ženu dovesti do orgazma

Screenshot: YouTube, Foto: FiveThirtyEight/Index

AKO STE se oduvijek pitali što je potrebno da žena doživi orgazam, odgovor za vas nalazi se u ovim grafikonima. Iako je naglasak na ženama, u grafikonima se nalaze podaci i o muškarcima, no njihov orgazam, morate priznati, nije toliko "problematičan".

Nacionalna studija o seksualnom zdravlju i ponašanju iz 2009. godine, provedena na 1931 odrasloj osobi iz Sjedinjenih Američkih Država starih između 18 i 59 godina, usredotočila se na posljednje seksualno iskustvo ispitanika. Dobiveni rezultati pokazali su da kod muškaraca 91 posto seksualnih odnosa završava orgazmom, dok kod žena ta brojka iznosi 64 posto.

Ono što je mnogo zanimljivije je neslaganje brojki. Naime, 85 posto muškaraca je uvjereno da je njihova partnerica svršila posljednji put kad su se seksali. Ili muškarci lažu jer se boje da će biti osramoćeni ili su im to žene vrhunski odglumile.

Istraživanje se također usmjerilo na različite seksualne radnje i vjerojatnost da će se njima postići orgazam. Rezultati kod muškaraca očekivano nisu se drastično mijenjali s promjenom seksualne radnje, no kod žena jesu.

Tako je 64 posto žena priznalo da su doživjele orgazam tijekom uzajamnog masturbiranja, a 81 posto ga je doživjelo nakon oralnog seksa. Iznenađujuće, ali istinito, 94 posto žena priznalo je da je svršilo tijekom analnog seksa, no tu brojku treba uzeti s oprezom jer je samo 31 žena priznala da je imala analni seks.

Najsigurniji način za zadovoljavanje žene, sudeći po ovome, jest miješanje. Što više seksualnih radnji, to su veće šanse da će doživjeti orgazam. Prema istraživanju, seksualni odnos koji je uključivao pet različitih radnji rezultirao je orgazmom kod 89 posto žena. Ako želite da vaša partnerice prestane glumiti orgazme, savjetujemo vam da odustanete od brzinskog doggy stylea i uključite maštu. 

Pročitajte više