Nadja Božić: Još sam premlada za povratak u Hrvatsku

VINKOVČANKA Nadja Božić u svijetu je trenutačno jedna od najtraženijih hrvatskih manekenki. Ovih dana boravi u Hrvatskoj kako bi snimila kampanje za Amarie, Hippy Garden i Elfs koje će biti predstavljene na predstojećem Cro A Porteru. "Drago mi je da sam nakon dugo vremena ponovno u Hrvatskoj, i da ću uz dogovorene poslove imati vremena za posjet obitelji, ali i vidjeti prijatelje", povjerila nam se manekenka.

Već sedam godina Nadja krasi naslovnice vodećih svjetskih modnih časopisa Vogue, Marie Claire, Cosmopolitan, a nedavno je postala druga Hrvatica nakon Mateje Penave kao zaštitno lice L'Orealove kampanje. "Prije dvije godine sam se preselila u London. Dotad sam većinom putovala na relaciji Milano - Pariz - New York, no imala sam osjećaj kako mi je potrebno jedno mjesto, baza u kojoj ću moći imati stalan boravak i iz kojeg ću putovati na snimanja", kaže nam Nadja Božić.

"Zasad ostajem vjerna plavoj boji kose"

Za svoju "modnu bazu" odabrala London, a ubrzo je shvatila kako je odabrala najbolje mjesto za život kakvog želi: "London se pokazao kao pun pogodak. Život u tom gradu je odličan, stalno si u pokretu i u svakom trenutku imaš mogućnost izbora. Modno je tržište u Londonu zahtjevno, i treba dosta vremena da te klijenti prihvate. Tako sam na jednom castingu za L'Oreal odabrana za model koji će ga predstavljati na britanskom tržištu, ali hair stylist Andrew Barton i njegova ekipa napravili su odličan posao koji se toliko svidio ljudima u središnjici u Parizu da su upravo nas odabrali za svjetsku kampanju".

Kampanja je, među ostalim, zahtijevala i promjenu boje kose, a Nadji, kao pravoj profesionalki, to nije teško palo: "Kad sam se, nakon višesatnog bojanja, vidjela u ogledalu, ostala sam u šoku. Danas sam naviknula na novu, potpuno plavu boju kose i ostat ću joj vjerna neko vrijeme", priča Nadja.

Početak Nadjine karijere bio je kao iz bajke: "Jedno sam ljeto kupajući se na Bačvicama zapela za oko gospođi Veni, koja mi je ponudila suradnju. Idući korak bio je dolazak u Zagreb te susret s modnom agenticom Tihanom Harapin Zalepugin, s kojom i danas imam divnu suradnju". Kao i većina drugih modela, Nadja je prvo krenula u Milano, a pravi šok uslijedio je pozivom za daleki Japan. "Dotad sam za taj svijet znala samo putem medija, a u Japanu sam konačno sve vidjela iz prve ruke i osjetila na svojoj koži", kaže atraktivna Vinkovčanka.

Zbog dečka se udomaćila u Izraelu

Otad gotovo svakih mjesec dana putuje u drugi kraj svijeta, snimajući editorijale i kampanje. Tako je nedavno po prvi put posjetila Izrael: "Oduvijek me privlačio Bliski Istok. Zemlje prožete drevnom kulturom, jezici tog područja, pitanja politike... Nije bilo lako objasniti mojoj obitelji zašto idem u zemlju koja je stalno na vijestima, no moja je odluka bila čvrsta. Moj prvi dojam Tel Aviva je bio da su ljudi doista opušteni, a uz proljeće koje me dočekalo, bila sam očarana tim gradom i zemljom. Moj prvi dan je bio poseban i po tome što sam upoznala divnog dečka, 21-godišnjeg Ilana, s kojim se provodim kao nikad u životu. Mogu reći da sam nesvjesno pustila korijenje u Izraelu, koji će od sada uz London biti moja stalna baza", otkriva nam zvijezda s modne piste.

Nakon obaveza na Cro A Porteru, Nadja se vraća poslu u britanskoj prijestolnici, a svoj stalni povratak u Hrvatsku ne vidi u skorije vrijeme. "Navikla sam na putovanja, na London, i teško se mogu zamisliti na jednom mjestu. Htjela bi se dodatno školovati i u budućnosti se vidim u nekom obliku menadžmenta. Za povratak u Hrvatsku je još ipak rano, puno je toga preda mnom!".

Toni Dabinović
Foto: Talia Model

Pročitajte više