Nagradna igra: Dragačevski trubači u kombinaciji s house DJ-om

NAKON što je Shamballa ugostila nekoliko afirmiranih imena iz svijeta elektronike, odlučili su se za jedan pomalo drugačiji glazbeni izričaj. U petak gostuju famozni Dragačevski trubači u kombinaciji s house DJ-om. Jedinstveni spoj glazbenih pravaca nesvakidašnji je događaj koji pod nazivom Global Warming privlači mnogobrojnu publiku željnu novih i kvalitetnih zvukova.

Dijelimo dva puta po dvije ulaznice

Global Warming je muzička atrakcija, nastala 2008. godine kao posljedica planetarne popularnosti zvuka balkanske trube i svjetskih electro ritmova. Ovi nespojivi ritmovi su se sreli u Beogradu, na putu između kavana i diskoteka. Ujedinjeni u temperamentnom ritmu i jedinstvenom stilu muziciranja dobivaju naziv Global Warming. Dragačevski sabor trubača u Guči osnovan je 1961. godine i spada u red najvećih, najčuvenijih i najposjećenijih kulturno - umjetničkih manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva, posebno onog trubačkog u Srbiji i na Balkanu.

Danas je ovo najprestižniji europski festival truba, i upravo na tom festivalu je 2008. godine premijerno održan prvi Global Warming. Najsretnije čitatelje Index vodi na ovu glazbenu poslasticu. Svoje osobne podatke (ime i prezime, adresa, grad, kontakt broj) pošaljite na mail adresu index.nagrada@gmail.com s naslovom "Trubači". Najsretnije čitatelje nagrađujemo s dva puta po dvije ulaznice za ovaj petak. Sretno!

S.C.
Foto: Index

Pročitajte više