Naišli na neobična morska stvorenja pa se čudili kad su saznali koliko vrijede

Foto: Facebook

OBITELJ u sjevernom Walesu otkrila je rijetka i jedinstvena morska bića i nemalo su se iznenadili kad su saznali o čemu je riječ.

Martyn Green (47) i njegova obitelj ljetovali su nedavno uz velšku obalu kad su na putovanju do plaže otkrili nešto vrlo neočekivano. Obitelj je naišla na veliko deblo potpuno prekriveno neobičnim organizmima.

Martyn je odmah izvadio mobitel i snimio njihovo otkriće, a fotografije i snimke podijelio je na Facebooku. Otkrio je kako se radi o vitičarima, člankonošcima iz podrazreda raka. "Očaravajuće za gledanje", napisao je Green uz objavu koja je privukla puno pažnje.

Inače, vitičari se u Portugalu i Španjolskoj smatraju delikatesom i prodaju se po cijeni od oko 125 dolara za 500 grama.

"Moja supruga Gemma ih je pronašla. Hodali smo plažom i dozvala nas je da pogledamo. Otišli smo i pogledali i izgledalo je kao nešto što nije s ovoga svijeta. Bila je to prilična atrakcija za mještane", izjavio je Green za Liverpool Echo.

"Ispada da je riječ o jednim od najskupljih morskih bića koje možete kupiti. Kako sam vidio na Googleu, prodaju se po 5 funti, a bilo ih je oko 2000 na drvetu."

Prema SD Food Travelu, razlog zašto su toliko skupi je taj što su preukusni. "Ubiranje vitičara nezahvalan je posao zbog mjesta na kojima rastu: velike, skliske gromade strše u ocean, izložene valovima. Jedan pogrešan potez ili jedan veliki val i najbolje čemu se možete nadati su ogrebotine."

U pokušaju da zaštiti neobične životinje, Martyn nije odao točnu lokaciju trupca.

Pročitajte više