Najbizarniji trenutak Oscara: Pogledajte glupu šalu zbog koje su se slavni hvatali za glavu

Screenshot: ABC

NAJBIZARNIJI trenutak ovogodišnje dodjele nagrade Oscar po mnogima je desetsekundni izlazak na pozornicu glumice Stacey Dash, koja je publici zaželjela "sretan mjesec povijesti Afroamerikanaca".

Stacey Dash inače za sebe tvrdi da je republikanka, koja ne podržava slavljenje mjeseca "crnačke povijesti" niti je podržala svoje kolege koji su tvrdili da je Oscar bjelačka nagrada. Baš zbog toga ju je voditelj ceremonije Chris Rock najavio kao novu direktoricu Akademijinog programa za suradnju s manjinama.

Dash se na svom blogu osvrnula na svoju ulogu na dodjeli Oscara, a poprilično je očito da nije shvatila ironiju Chrisa Rocka te da je sve shvatila mnogo ozbiljnije nego što je bilo.

"Možda ste gledali Oscare i pitali se zašto netko tko se zove Stacy Dash hoda po pozornici. (Zašto je to uopće bilo smiješno?). To me vodi do šale. Kad su u program dodali MENE kako bi pojačali raznolikost, sigurna sam da su mnogi Afroamerikanci okrenuli očima. Ja nisam 'dovoljno crna'", napisala je.

Potom je ponovila svoje mišljenje da mjesec "povijesti crnaca" samo potiče daljnju segregaciju te napala glumce koji su pozivali na bojkot Oscara.

"Radije bih bila crnkinja sa svojim mišljenjem nego ona koja misli - i glasa- samo onako kako glasaju njeni prijatelji", napisala je glumica koja se proslavila filmom "Clueless".

"Akademija je odlučila poduzeti neke korake da popravi taj problem (nedostatak raznolikosti glumaca). Čast mi je predstaviti vam novu direktoricu programa za suradnju s manjinama. Pozdravite gospođicu Stacey Dash", najavio je Rock, a nakon nelagodnog smijeha na pozornici se pojavila Dash.

"Ne mogu dočekati da pomognem svojim ljudima. Sretan mjesec povijesti Afroamerikanaca. Hvala vam", rekla je ona.

Nedavno je rekla da su optužbe glumaca da je dodjela Oscara bjelačka manifestacija glupost.

"Moramo se odlučiti, želimo li segregaciju ili integraciju. Ako ne želimo segregaciju, moramo ukinuti programe poput BET-a ili BET nagrade, koje dobivate samo ako ste crnac", rekla je.

Njen nastup na Oscarima slavna je publika popratila prilično živopisno. Manekenka Chrissy Teigen reagirala je grimasom koja je nadmašila njenu poznatu lanjsku grimasu, koja je završila i na memeima. Za one koji nisu shvatili, čak je i na Twitteru pojasnila da se mrštila zbog Stacey Dash, a to je ponovio i njen suprug, glazbenik John Legend.

Pjevač Weeknd pokušao je skriti svoju grimasu tako što je lice zaklonio rukama, no bilo je prilično jasno što misli o Dash i njenom nastupu.

"To je bio zadnji put da je Stacey Dash bila na Oscarima", napisala je Demi Lovato, dok je urednik magazina GQ Anthony Green napisao: "Stacey Dash mora otpustiti svog agenta. Crna Amerika mora otpustiti Stacey Dash". 

Pročitajte više