Najbogatija glumica na svijetu ima 3 milijarde dolara. Većina nikada nije čula za nju

Foto: Profimedia

KADA pomislite na najbogatije glumica na svijetu, vjerojatno vam na pamet padaju poznata imena poput Julije Roberts, Sandre Bullock, Angeline Jolie ili Jennifer Aniston, no velika je šansa da ime najbogatije glumice na svijetu niste nikada niti čuli. 

Naime, ova titula pripada američkoj glumici Jami Gertz, čija se neto vrijednost procjenjuje na 3.2 milijarde dolara. Ako se pitate tko je, kvragu, ona, niste jedini jer izgleda da je ljudi nikako ne mogu zapamtiti.

Pojavila se u brojnim filmovima i serijama 

58-godišnja zvijezda karijeru je započela 1981. ulogom u filmu Endless Love, a otada se pojavila u brojnim filmovima, uključujući The Lost Boys, Twister, The Crossroads, Less Than Zero, Quicksilver i Sixteen Candles. 

 

Osim toga, pojavila se i u hit serijama Seinfeld, The Neighbours, Modern Family i This is Us, a nedavno je glumila u filmu I Want You Back iz 2022. Posljednjih godina rijetko se pojavljuje na ekranima. 

Bogatstvo nije stekla samo zahvaljujući glumi 

Međutim, bogatstvo nije stekla isključivo zahvaljujući glumačkoj karijeri. Glumica je udana za milijardera i investitora Tonyja Resslera, s kojim je suvlasnica NBA momčadi Atlanta Hawks. Imaju četvero djece, a zanimljivo je da je, kada su se vjenčali 80-ih godina, Jami bila ta koja je prehranjivala obitelj jer je firma njezinog supruga propala, no kasnije se oporavio i zaradio milijarde.   

Inače, službeno najbogatija glumica na svijetu je holivudska zvijezda Dina Merrill, čije je bogatstvo procijenjeno na 5 milijardi dolara. Merrill je umrla 2017., što čini Jami najbogatijom živućom glumicom na svijetu. 

Pročitajte više