Najbolje i najgore iz svijeta tehnologije u 2015: Meme, gif-ovi, emotikoni i sve divote interneta

Foto: Twitter/Youtube

GODINA je bila duga, no puna internetskih hitova koji su se brzinom svijetlosti širili društvenim mrežama. Istražili smo i pobrojali o čemu se to pričalo, te koji su to bili "hitovi" koji su zabavljali korisnike diljem svijeta.

Sjećate se debate o haljini?

Je li plavo-crna? Ili je ipak zlatno-bijela? Haljina je to o kojoj se najviše pričalo protekle godine, pa ni ne čudi što je upravo ta debata na internetu proglašena kao "meme godine". Debata i dalje traje, a prema anketi koju je proveo Buzzfeed, 68 posto ljudi vidjelo je da je haljina bijelo-zlatna. Haljina je u stvarnosti plavo-crna.


Emoji godine

Prije nego li je Kim Kardashian izbacila "Kimoji"-je, Oxford University Press odlučio je kako je "riječ" godine zapravo emotikon koji se danas vrlo često koristi u svakodnevnoj komunikaciji putem mobitela, chatova i ostalih društvenih mreža. Tako su Oxford i SwiftKey zajedno istražili koji su najpopularniji emotikoni u svijetu, te je pobijedio ovaj koji "plače od sreće".


Uznemirujući, no u isti vrijeme neodoljiv video s Youtubea

Tko bi rekao da štakor može biti tako sladak? Naime, u New Yorku je snimljen jedan  glodavac kako nosi svoju pizzu. Upravo je taj "Pizza Rat" inspirirao i kostime za Halloween, aplikacije za Androide,...


Suluda kampanja na crowdfundingu

Imate ideju i želite zaraditi? E takvih ima mnogo i žele se istaknuti među ulagačima. Na crowdfundingu se tako našao i projekt "Prdac u staklenci" (doslovno, "Fart in a Jar") koji je čak i skupio 134 američkih dolara. Uzorci su prikupljeni u više od 80 zemalja diljem svijeta od ljuidi koji su svoje ispušne plinove pohranili u staklenku.


Najiritantniji viralni video

Možda mu to nije bila namjera, no Shia LaBeouf našao je na listi najiritantnijih zahvaljujući motivacijskom govoru "Just do it!" od kojeg su potekle i brojne parodije.


Fraza koja se najviše koristila u 2015

Godina je prošla u znaku velikih slavnih guza, tako da su takvi bili i trendovi. Tako se najčešće sasvim običaj "dejt" pretvorio u "booty call".

Najviše pažnje na Instagramu privlačila je...

Ne, nije Kim Kardashian. Ove ju je godine premašila holivudska slatkica Taylor Swift. Nakon što se potužila na Appleove postavke oko korištenja glazbe, oni su ih odmah promijenili. Taylor je inače imenovana i izvođačicom godine prema Billboardu.

Pročitajte više