Najbolji su prijatelji od djetinjstva, a danas su najveća prijetnja Vatrenima

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija danas igra protiv Japana za ulazak u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, a kao jedne od najvećih prijetnji Vatrenima izdvajaju se nogometaši i dugogodišnji prijatelji Kaoru Mitoma i Ao Tanaka. 

Kaoru i Ao prijatelji su iz djetinjstva i pohađali su osnovnu školi Saginuma u Kawasakiju, gradu poznatom po proizvodnji snažnih motora. A kada je Mitoma asistirao Tanaki za pogodak koji je šokirao Španjolsku, izbacio Njemačku sa Svjetskog prvenstva i odveo Japan u šesnaestinu finala, ispunili su obećanje koje su davno dali.

Tanaka: "Kaoru mi je poput starijeg brata"

Naime, Mitoma, krilni napadač Brightona koji je godinu dana stariji od Tanake, imao je samo 13 godina kada je napisao poruku u godišnjak maturanata u kojoj se obvezao da će svoju zemlju učiniti ponosnom kao nogometaš. Sljedećeg ljeta, Tanaka je ponovio riječi svog prijatelja, a sada su ga na najvećoj svjetskoj pozornici zajedničkim snagama i ispunili.

"Kaoru mi je poput starijeg brata i netko na koga sam se uvijek ugledao. Zbog toga sam, kad su svi mislili da će lopta izaći iz igre, vjerovao u Mitomu. Znao sam da će trčati do kraja. To je na kraju i dovelo do cilja. Bilo je to zato što sam vjerovao u njega. Zajedno smo igrali nogomet kad smo bili mali, a sada smo zajedno na najvećoj sceni", kazao je nakon utakmice sa Španjolskom Tanaka koji igra za Fortunu Dusseldorf u Bundesligi 2.

Kaoru Mitoma nedavno je oženio ljubav svog života, no njezino ime nije otkrio. Zajedno su navodno od fakulteta, a svoju su vezu podigli na višu razinu kada su se vjenčali u srpnju 2022. 

Tanaka je ove godine otkrio da je u vezi

Ao Tanaka u vezi je sa Suzuki Airi, pjevačicom, glumicom, modelom i youtubericom. Suzuki piše i svoj blog, a upravo je tamo potvrdila šuškanja o vezi s nogometašem.

"Sigurna sam da neki od vas znaju iz medija, ali ja sam u vezi s nogometašem Tanakom Ao-sanom. Žao mi je što sam vas ovako iznenada obavijestila. Ova godina, 2022., važna je godina i za njega i za mene. Oboje ćemo se ozbiljno suočiti sa stvarima koje moramo učiniti u ovom trenutku i nastaviti s našim aktivnostima kao i dosad. Molimo vas da nas imate u mislima", napisala je na blogu, a Tanaka je održao konferenciju za novinare kako bi potvrdio da su on i Suzuki u vezi.

Japan je pobijedio Španjolsku i Njemačku te zasjeo na vrh svoje skupine, a sada će mu trebati još jedan podvig, i to protiv finalista prošlog svjetskog prvenstva, kako bi nastavio svoj put na velikom natjecanju.

Pročitajte više