Najboljih 25 filmova za 25 godina: Trebate li bolju preporuku? Vrijeme je za filmski maraton

Screenshot: Youtube

ZA 25 godina najpopularnije filmske web stranice na svijetu Internet Movie Database (IMDb), izabrano je 25 najboljih filmova koji i danas oduševljavaju gledatelje.

Na listi su svoje mjesto našli sve pravi klasici, a napravljena je glasanjem korisnika koji su po statistici većinom muškarci. Slavni Christopher Nolan jedan je od omiljenih redatelja, baš kao i glumac Leonardo DiCaprio.

Lista najboljih

1. Na listi najboljih se našao filma Martina Scorsesea "Goodfellas" iz 1990-e s Robertom De Niroom u glavnoj ulozi.

2. Mnogi se i danas boje pogledati do kraja film snimljen 1991. "Kad jaganjci utihnu" s Jodie Foster i Anthonyjem Hopkinsom u glavnim ulogama.


3. Tu je i Tarantinov film "Reservoir Dogs" iz 1992. 

4. "Schindlerova lista" Steven Spielberg svakako spada među najbolje. Film je snimljen 1993., a u glavnim ulogama su Liam Neeson, Ben Kingsley, i Ralph Fiennes.


5. Među pet najboljih našao se film "The Shawshank Redemption" s Timom Robbinsonom i Morganom Freemanom iz 1994. To je ujedno i film koji je dobio najbolje ocijene.


Zatim su tu i filmovi "Se7en", "Fargo", "Život je lijep", "Spašavajući vojnika Ryana", "Klub boraca", "Memento", cijela trilogija "Gospodara prstenova", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", "Batman početak" s Christianom Baleom u glavnoj ulozi.

 "The Departed", "Into the Wild", "Vitez tame", a na listi su i neki noviji filmovi poput "Nemilosrdnih gadova", "Inception", "Intouchables", "Django Unchained", "Vuk s Wall Streeta" te "Interstellar".

Pročitajte više