Objavljena neobična mapa: Amerikanci su najviše guglali ovo pitanje o Hrvatskoj

Foto: CashNetUSA

AMERIČKA tvrtka CashNetUSA objavila je zanimljivu mapu koja pokazuje najčešća pitanja o europskim zemljama koja zanimaju Amerikance. Tvrtka je analizirala razne upite na Googleu i složila mapu najčešćih pitanja Amerikanaca za svaku europsku zemlju.

Pitanja o europskim zemljama

"Zašto Njemačka ima toliko cesta?" bilo je pitanje o toj zemlji koje je najviše zanimalo Amerikance, dok je za Francusku ključno pitanje bilo: "Zašto imaju pijetla na dresu?" a zaintrigiralo ih je i zašto Cipar ima toliko mačaka.

Kad je riječ o Velikoj Britaniji, najviše ih je zanimalo zašto voze lijevom stranom ceste, dok ih je za Rusiju mučilo pitanje zašto žele Černobil.

Amerikanci o Hrvatskoj

Kad je riječ o Hrvatskoj, Amerikance je najviše zaintrigirao geografski detalj, a najčešće su guglali ovo pitanje: "Hrvatska ima svu obalu?".

Zanimljivi su i podaci stigli i o susjednim zemljama. Čudili su se zašto Crna Gora (Montenegro) ima španjolsko ime, guglali podržava li Srbija Rusiju te zašto Mađarska ne koristi euro. Također ih je zanimalo zašto Bosna i Hercegovina "ima dva imena".

Pročitajte više