Najčudniji 911 pozivi: "Dođite brzo, upucat ću muža"

Ilustracija: Youtube

KAD SE dogodi najgore službenici koji rade na telefonskim linijama hitnih službi prvi su s kojima ćemo podijeliti svoju nevolju. Njihov je zadatak da nas umire, shvate o čemu se radi i pošalju pomoć koja nam je potrebna. 

Službenica koja je čak dvije godine provela radeći na američkoj liniji 911 podijelila je svoja najluđa iskustva s pozivima. 

1. Lančani sudar traktora

Spavala sam samo pet sati između dvije noćne smjene u trajanju od 16 sati. Ostalo mi je još otprilike sat vremena do kraja smjene i jedva sam čekala da završim s poslom kad su odjednom lampice na telefonima počele svijetliti kao božićno drvce. Srećom, nitko nije poginulo, ali ovo nas je sve u trenu razbudilo. 

2. Požar u vatrogasnoj postaji

Jednog dana sam dobila poziv iz kompanije za alarme. Takvi su pozivi uglavnom jednostavni, ali ovaj put, kad sam upisala adresu, ispostavilo se da se radi o vatrogasnoj postaji. 

Ispostavilo se da su ostavili uključenu pećnicu s lazanjama koja je aktivirala alarm. U žurbi da izađu na hitan poziv, pojačali su toplinu umjesto da je isključe. Osim lazanja sve je ispalo dobro, no uvjerena sam da lika koji je to učinio nikad nisu pustili na miru. 

3. Krađa zlatne ribice

Jedna žena je nazvala jer su joj susjedovi klinci provalili u dvorište i ukrali zlatnu ribicu iz jezerca. Navodno je već ranije imala problema s njima. Nikad nisam saznala što se dogodilo s ribicom. 

4. Nebo se ruši

Postoje ljudi koji često nazivaju zbog svake sitnice. Imali smo jednu koja je zvala svaki put kad bi počeo padati snijeg da bi prijavila da oblaci padaju s neba i da bismo ih trebali vratiti natrag. Na kraju smo joj počeli govoriti da oblaci padaju jer ih je previše na nebu i da će se vratiti sami od sebe kad se malo raščisti gužva. Nakon toga je počela zvati malo rjeđe. 

5. Moram u bolnicu

Jedan dragi čovjek, inače beskućnik, imao je mentalnih problema i shvatio bi da mu se bliži napadaj, pa bi pronašao govornicu (njihovu lokaciju dobivamo automatski), nazvao nas i rekao: "Moram ići". Već smo ga tako dobro poznavali da nije morao reći ništa drugo. 

6. Brzo dođite, ubit ću muža

Jedna žena nas je često zvala zbog problema s mužem. Osnovni problem je bio da je njen "muž" ustvari bio pas. Jednom nas je nazvala i rekla nam: "Dođite brzo, upucat ću muža". Kad su policajci požurili na adresu, dočekala ih je u dvorištu, držeći alat za odčepljivanje odvoda, praveći se da je to oružje i vičući: "Bum, bum" na jadnog psa. Kad su joj policajci pokušali oduzeti odčepljivač počela je bježati od njih i vikati: "Ne možete me zaustaviti". "Muža" su joj oduzeli i odveli u sklonište za životinje. 

7. Napad zmijom

Mislim da je ovo bio najčudniji poziv koji sam ikad primila. Prijavljeno je obiteljsko nasilje, a policajci s mjesta događaja su zatražili pojačanje jer ju je napao "boom". Zbunilo me pa sam pitala čime. Ispostavilo se da je muž pokušao istući ženu njihovim ljubimcem, zmijom dugom dva metra. Oduzeli su im zmiju koja nije imala većih ozljeda, a na kraju ju je jedan od kolega posvojio. 

Pročitajte više