Najezda narodnjaka na Hrvatsku

MILAN SAVANOVIĆ, manager koji u Hrvatsku dovodi najpoznatije srpske i bosanske pjevače, u srpskom tabloidu Svet najavljuje kako će u Hrvatsku dovesti Cecu i Jelenu Karleušu.

Prvi, vrlo uspješni, koncert koji je organizirao bio je onaj Miroslava Ilića, nakon čega su ga hrvatski mediji kritizirali zamjerajući mu da "truje hrvatsku estradu".

Savanoviću nije jasno što hrvatski mediji i političari imaju protiv njega, kada na koncerte dolazi tisuće ljudi, karte su unaprijed rasprodane, a čak i Dinamovi igrači dolaze na koncert folk-pjevača.

U listopadu prošle godine u Zagrebu je gostovao beogradski, navodno, seks-simbol Aca Lukas koji je napunio zagrebački klub Ludnicu, u kojem se i inače puštaju narodnjaci.

Savanović "nije realizirao taj koncert zato što nije želio da Lukas nastupi u nekakvoj kavani", ali mu je drago što je napunio novinske stupce nakon toga.

"Hrvati vole folk", smatra Savanović, "ako ga budu nastavili zabranjivati u Hrvatskoj sve više ljudi će ga slušati".

Njega, kao i mnoge srpske pjevače smeta što hrvatski pjevači gostuju u Srbji bez ikakvih problema, a srpski u Hrvatskoj moraju imati posebne dozvole.

Pročitajte više