Najgledaniji filmovi svih vremena: "Avatar" na 26. mjestu, "Titanic" šesti

IAKO posljednjih dana medijske stupce pune informacije o tome kako je "Avatar" srušio sve rekorde i tako postao najgledaniji film svih vremena, čini se da stvarne računice pokazuju podosta drukčiju sliku. Naime, kada bi se gledala inflacija, računata isključivo po zaradi u kinima, ne računajući tako DVD, VHS, televizijska prava, Blu-ray, filmska uspješnica Jamesa Camerona zauzela bi tek 26. mjesto.

Na prvom mjestu uvjerljivo vodi "Zameo ih vjetar", dok je na drugom mjestu prvi film iz serijala "Ratovi zvijezda" iz 1977. godine. Film iz 1965. "Moje pjesme, moji snovi" zauzeo je treće mjesto, dok je na četvrtom "E.T.", a zatim "Deset zapovjedi". Film, koji je dosad bio najveća konkurencija "Avataru", legendarni "Titanic", prema zaradi u kinima nalazi se na šestom mjestu najgledanijih filmova svih vremena.

Naime, s obzirom na to da su kinoulaznice davne 1939. godine, kada se prikazivao "Zameo ih vjetar", bile deseterostruko ili čak dvadeseterostruko jeftinije nego današnje, nije ni čudo da se "Avatar" tako brzo popeo na sami vrh zarade i tako dobio titulu najgledanijeg.

Pročitajte više