Najiščekivanija serija jeseni: Glumci otkrili kako je raditi s Jelenom Veljačom

Foto: Luka Šangulin/Index

NAJAMBICIOZNIJI TV projekt ove jeseni bez sumnje je Pogrešan čovjek, nova dramska serija nastala u suradnji hrvatskog RTL-a i srpske Prve televizije, pod palicom kreativne producentice Jelene Veljače.

"Mislim da je serija prilično dramska u izričaju, da bez obzira na to što je u centru ljubavna priča ima nečeg tajanstvenog u atmosferi, neke nostalgije i melankolije koja je specifična za mene. To je nešto najviše mene što sam dala seriji, ne bih rekla da sam se pronašla u nekom od likova ili da je bilo koji lik pisan po meni, ali atmosfera i tuga je nešto što nosim u sebi kao autor i producent", rekla je Veljača za Index opisujući seriju.

Novinari su dobili priliku pogledati prve dvije epizode serije iz kojih se teško može naslutiti što će se dalje događati, no Jelena nam je otkrila da će teška priča Lee i Lazara, koju će gledatelji pratiti od nedjelje, ipak imati sretan kraj.

"Likovi već dugo u ovakvim serijama nisu izrezani iz kartona kao nekad u telenovelama hispanoameričkog područja, poput Marisol i Emperatriz. Ovo je naslijeđe dramskih serija, bez obzira na to što se snima tako što se snima i što će se prikazivati u 180 nastavaka. Mislim da postoji samo jedan lik koji je sociopatski i kojeg ne mogu opravdati jer je zločinac, ali i to postoji u stvarnom svijetu", dodala je.

Priča iz serije nastajala je godinu dana, u Jeleninim razgovorima s koautorom, a osim pilota koji je sniman u Zagrebu i na Murteru, ostatak serije snima se u beogradskom studiju, što je zahtijevalo selidbu glavnih glumaca i producenata. Glavne uloge nose Ivana Roščić i crnogorski glumac Emir Ćatović.

"Lazar je kompleksan lik. Uslijed svoje teške životne priče, svih nedaća koje su mu se dogodile, uspio je postati individua. Meni kao glumcu zanimljivo je istraživati koji su ga motivi doveli do toga i zaista doživjeti sudbinu tog lika", rekao nam je Ćatović o svom liku Lazara, zvanom Crni.

"Uloga Lee Kalember teško bi stala u par rečenica pa ću reći samo ono najosnovnije. To je jedna hrabra mlada žena koja se u životu naučila nositi s problemima, dijete joj se razboli i prisiljena se vratiti 16 godina unazad da bi došla do čovjeka za kojeg misli da joj je obilježio život. Sama potraga za Lazarom u njoj budi lavinu emocija", rekla nam je Roščić.

Srpski glumac Petar Benčina utjelovio je glavnog negativca, Lazarovog brata Mihajla. Kako kaže, ljudi koji su negativci sami su po sebi dinamičniji pa je to zabavnije igrati.

"Čitava drama počinje onda kad se moj brat vrati i sa sobom donese svu našu prošlost, to je nešto što lik Mihajla dovodi u ultimativnu opasnost. Ne mogu reći da je negativac jer branim njega i sve njegove postupke, mada će ga publika doživljavati kao nekog tko mrsi konce toj jednoj nemogućoj ili mogućoj ljubavi. Nekad je uzbudljivije igrati te ljude jer su dinamičniji i nerijetko se publika veže uz njih i navija za takve ljude, što je paradoks", rekao nam je.

Mlađe generacije više će zanimati ljubav Zoe i Vena.

"Glumim Zoe koja ima 16 godina i ne zna svog oca, jako je inteligentna i traži neke istine o svom životu i jako je uporna u tome, znatiželjna i želi znati što se događalo prije nje", ističe Dora Dimić Rakar, dok nam Roko Sikavica objašnjava: "Ven je mladić iz rastavljene disfunkcionalne obitelji koji se na svoj način nosi s tim problemom. Dosta je buntovan mladić koji kroz Zoeinu bolest spoznaje što znači biti odrastao momak i koji ne proživi svoju mladost kako bi trebao, nego uz nju odraste."

Ono što moramo primijetiti jest da su svi imali samo riječi hvale za Jelenu Veljaču.

"Jelena je užasno posvećena i njoj je izuzetno stalo da ovo bude vrhunski. Mislim da je odličan profesionalac i da je spremna i saslušati i reći pravu stvar", rekao nam je Benčina.

Također, svi se slažu da ovaj format iziskuje jako puno rada, a za neke je značio i novu adresu u novoj državi.

"Moja cijela obitelj se preselila u Beograd, živim tamo sa svojom djecom, Tomom koji ima tri godine i Margitom koja će sad godinu dana. Snimanje je u tijeku, čeka me još sedam napornih mjeseci, meni je u Beogradu jako lijepo, osjećam se tamo kao kod kuće, imamo lijep stan. Naravno, česta izbivanja, umor i sve skupa traže izvanserijsku snagu. Rijetko dolazim do Zagreba jer nastojim biti s djecom, Toma je krenuo u privatni vrtić, a Margitu čuva teta Duška, koja je s nama došla u Beograd", ispričala je Roščić.

"Najlakše je biti na setu sa svojom ekipom, a najteže mi je sad biti doma jer nemam što raditi, a ne mogu ići van jer sutra je snimanje u 6 ujutro", dodaje Sikavica otkrivši da slobodne trenutke koristi za spavanje, igrice i razgovore s djevojkom.

Pročitajte više