Najluđi trenuci Borisa Johnsona: Borba s kišobranom, noge na stolu kod Macrona...

Screenshot: YouTube/EPA

BRITANSKI premijer Boris Johnson, prema pisanju britanskih medija, danas će podnijeti ostavku. Tijekom svojeg mandata, ali i ranije, Johnson je ostao upamćen po brojnim smiješnim trenucima. Govorio je ili činio pogrešne stvari, ponekad vrijeđao ljude i upadao u svađe, bio na ilegalnim zabavama, zaboravio nositi masku u bolnicama za vrijeme pandemije koronavirusa... 

Prisjetili smo se i izdvojili nekoliko ovakvih premijerovih trenutaka.

Nakon što je postao premijer, Johnson je u svom prvom govoru citirao negativca Banea iz filma The Dark Knight Rises: "Došlo je vrijeme za djelovanje, za donošenje odluka, za snažno vodstvo i promjenu ove zemlje nabolje. Moj posao je služiti vama, ljudima", rekao je tada Johnson. Strani mediji sada pišu: "Tada smo trebali posumnjati da se nešto događa."

Jedna od situacija, koju su Johnsonu doduše mnogi i zamjerili, dogodila se prilikom njegova posjeta Emmanuelu Macronu kako bi razgovarali o Brexitu. Johnson se tada kod Macrona raskomotio, zavalio se u fotelju te stavio jednu nogu na stol. Tada je na društvenim mrežama izazvao mnoštvo negativnih reakcija.

Svojedobno je na društvenim mrežama postala viralna još jedna snimka britanskog premijera. Prolazniku na ulici u gradiću Morley Johnson je pružio ruku, a ovaj mu je rekao: "Molim te, napusti moj grad." Premijerova reakcija nasmijala je mnoge. Prolazniku je odgovorio "Hoću, ubrzo" i nasmijao se.

Smiješna situacija dogodila se i prilikom Johnsonova putovanja u Luksemburg, gdje je trebao prisustvovati jednoj konferenciji za medije. Tada je odlučio da ipak neće doći jer se bojao da će biti "previše bučno".

Međutim, Johnson je često bio spreman i pomoći. Tako je jednom prilikom, kada su sjeverne dijelove Engleske pogodile poplave, pokušao pomoći ukloniti vodu od poplave u jednoj optici. Mnogi su tada na društvenim mrežama pisali kako "Johnson nikad u životu nije koristio krpu i kantu s vodom".

Osim čišćenja, bilo je i neuspješnih pokušaja pjevanja...

Twitterom se širila i fotografija Borisa Johnsona i princa Harryja prilikom jednog od Harryjevih posljednjih pojavljivanja kao člana kraljevske obitelji.

Ništa manje nije ostao upamćen video kada je Johnson ljudima odgovarao na pitanja preko društvenih mreža. Netko se našalio s premijerom pa ga pitao koji šampon koristi, čega se Johnson nije mogao sjetiti. Jedino je znao da je riječ o "plavom šamponu".

 

A vjerojatno se mnogi sjećaju i Johnsonove borbe s kišobranom...

Premijer će danas dati izjavu

Johnson se u srijedu suprotstavio pritiscima ministara da podnese ostavku i sve snažnijoj pobuni unutar Konzervativne stranke, rekavši da će se oduprijeti svakom pokušaju da ga se smijeni.

Nakon više od 55 ostavki dužnosnika i otvorene pobune brojnih konzervativnih zastupnika u parlamentu, neki su ministri otišli u Downing Street reći Johnsonu da mora otići, a u četvrtak broj ministara i državnih tajnika popeo se na pedeset.

Downing Street je objavio da će premijer dati izjavu nešto kasnije danas.

Pročitajte više