Najmlađi CEO na svijetu? 13-godišnjakinja napravila aplikaciju koja se koristi u više od 20 zemalja

Screenshot: BBC

HILLARY YIP, CEO tinejdžerica u Hong Kongu, želi se boriti protiv predrasuda te graditi mostove sa svojom edukativnom aplikacijom namijenjenoj djeci, piše BBC.

Aplikacije za djecu mogu se svrstati u dvije kategorije - edukacijske, koje odbijaju djecu, ili igre, za koje roditelji ne žele da im djeca troše vrijeme na njih.

Tinejdžerica iz Hong Konga odlučila je napraviti nešto po tom pitanju - dizajnirala je aplikaciju koja djeci sa svih strana svijeta omogućuje da se "druže" i chataju, pomažući jedni drugima učiti svoje jezike.

Dizajnirana od djeteta za djecu, Minor Mynas je sigurna aplikacija za vježbati jezike u živom okruženju. No Hillary ima i veće ambicije - nada se da otvorenost djece može dovesti do manje kulturnih nesporazuma i negativnih stereotipa.

Hillary je aplikaciju pokrenula prije 9 mjeseci i ima više od 4 tisuće korisnika iz više od 20 zemalja svijeta. "U svojoj srži, to je aplikacija koja povezuje djecu iz različitih društva", rekla je.

No njezina priča izazvala je podijeljene reakcije na društvenim mrežama. Dok su mnogi puni hvale za mladu djevojku, mnogi misle da je samo "dijete s postera", dok tvrtku zapravo vode njezini roditelji.

"To se u Americi stalno događa kako bi bogati bijeli klinci mogli u životopisu tvrditi da su osnovali tvrtku", samo je jedan od negativnih komentara na 4Chanu.

Pročitajte više