Najomraženija sportašica: Skidala se, svađala, a sad i uvrijedila Engleze

Foto: Guliver Image/Getty Images/Epa

ALEX Morgan jedna je od najboljih i najljepših nogometašica svijeta, a od jučer i najnepopularnijih.

Nakon što je američka ženska nogometna reprezentacija pobijedila u polufinalu Svjetskog prvenstva Englesku 2:1, 30-godišnja Alex je drugi gol za SAD proslavila tako što je imitirala ispijanje čaja, tradiciju na koju su Englezi silno ponosni.

Zbog tog je poteza finale prvenstva u ženskom nogometu postalo najkomentiranija tema na Twitteru. Potez već sad nosi naziv čajanka, što je i više nego jasna aluzija na Bostonsku čajanku 1773. godine koja je bila početak američke revolucije.

Alex je naknadno objasnila da je "ispijanje čaja" potaknuto svime što je "bačeno u lice američkoj reprezentaciji tijekom prvenstva".

"Htjela sam da bude zanimljivo. Znam da Megan Rapinoe ima najbolje proslave pa sam morala pojačati svoju. Mislim da nam je puno toga bačeno u lice i nije nam bilo lako na turniru i zato je tu čaj", rekla je nogometašica Orlando Pridea.

"Ovo je na granici s objavom rata", napisao je engleski voditelj i kolumnist Piers Morgan.

S druge strane, Hillary Clinton čestitala je Alex, napisavši joj da je zaista "zaslužila čaj".

Ovo nije prvi put da se našla usred skandala.

Prije dvije godine izbačena je iz Disney Worlda na Floridi, nakon što je vrištala, derala se na zaposlenike, fotografirala i snimala ih.

"Želim se ispričati za stvari koje sam napravila ovog vikenda. Učit ću iz ove situacije i pobrinuti se da se više ne ponovi", napisala je tada.

Nakon toga objavljena je snimka na kojoj pokazuje stražnjicu te navlači gaćice u kameru. Iako su njezini brojni fanovi bili oduševljeni seksi prizorom, drugi su smatrali da joj ovo nije trebalo i da je video vulgaran.

Pročitajte više