Najomraženiji tip glazbene industrije objavio da se povlači nakon 23 godine

Foto: Profimedia

Glazbeni mogul Scooter Braun objavio je da se prestaje baviti glazbenim menadžmentom nakon 23 godine karijere. Jedan od najomraženijih ljudi u glazbenoj industriji povlači se jer se, kako kaže, "želi posvetiti obitelji". 42-godišnjak ostaje izvršni direktor tvrtke HYBE America.

Prošle godine objavljeno je da su se brojni Braunovi klijenti, uključujući Arianu Grande i Justina Biebera, razišli s njim. Razlozi nisu objavljeni, no to se dogodilo u periodu kada je svjetsku megaslavu postigla Taylor Swift, koja Brauna smatra svojim najvećim neprijateljem nakon što je bez njene dozvole otkupio prava na njenu glazbu.

Otkrio Biebera, zamjerio se Swift

Inače, Braun je otkrio Justina Biebera i tako se proslavio kao glazbeni menadžer. Vodio je Davida Guettu, Arianu Grande, Kanyea Westa, Black Eyed Peas, Demi Lovato te brojne druge, a uspio je okupiti i najveću tvrtku za glazbeni menadžment na svijetu. 

Suosnivač je i TQ Venturesa, Mythos Studiosa i RBMG Recordsa te suvlasnik esports tima 100 Thieves. Dugo godina Scooter Braun određivao je tko će, a tko neće uspjeti u glazbenoj industriji. Imao je moć stvoriti, ali i uništiti osobu u rekordno kratkom vremenu.

Sve do 2019. godine kada je stao na put Taylor Swift, najvećoj zvijezdi današnjice.

Braunova kompanija kupila je njenu tadašnju izdavačku kuću Big Machine Records, čime je Braun stekao prava na njenih prvih šest albuma. Swift je odmah dala do znanja da nije znala tko stoji iza akvizicije te da joj nije drago da je Braun kupio njenu glazbu. Iste godine najavila je da će ponovo snimiti prvih šest albuma pod izdavačkom kućom Republic Records te tako ponovo posjedovati svoju glazbu.

Kad je Taylor javno progovorila protiv Brauna i načina na koji preuzima glazbu mladih umjetnika, njegov imidž se počeo rušiti u rekordnom roku. Danas je najomraženije ime glazbene industrije.

Ljetos je, dok su mu klijenti otkazivali suradnje, s Jeffom Bezosom uživao na ljetovanju u Hrvatskoj

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.