Najpoznatiji supermodeli 90-ih u seriji otkrivaju što se događalo iza modne piste

Foto: Profimedia

OVE JESENI stiže dokumentarna serija The Supermodels. Kako se po nazivu može pretpostaviti, serija donosi ekskluzivne intervjue sa supermodelima koji će pružiti uvid u svoju karijeru i prisjetiti se svojih manekenskih početaka. 

Kako je sve izgledalo iza modne piste

U dokumentarcu će pričati Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista i Christy Turlington. U službenom priopćenju navodi se da serija vodi gledatelje iza kamere i modne piste te otkriva kako su Naomi, Cindy, Linda i Christy dominirale elitnim svijetom manekenstva.

Seriju je režirala Barbara Kopple, a od producenata ističu se Brian Grazer i Ron Howard. Dokumentarac stiže 20. listopada na Apple TV+, a objavljen je i kratak teaser. 

Priče od početka karijere do danas

"The Supermodels putuje u osamdesete godine prošlog stoljeća, kada su se četiri žene iz različitih krajeva svijeta ujedinile u New Yorku. Iako su snažne zasebno, uspjeh koji su postigle udruživanjem nadilazio je samu industriju. Njihov je prestiž bio toliko nevjerojatan da uspjele nadmašiti brendove koje su predstavljale, postale su jednako uspješne kao i dizajneri koji su ih odijevali.

Danas, četiri supermodela ostaju na prvoj crti kulture kroz aktivizam, filantropiju i poslovnu snagu. Dok se modna industrija nastavlja redefinirati, kao i uloga žena unutar nje, priča o Naomi, Cindy, Lindi i Christy ostaje jedna od najinspirativnijih priča o moći", glasi najava ove serije, piše Harpers Bazaar.

Naomi Campbell je još 2020. godine rekla da je uzbuđena zbog te serije. "Moje sestre Christy, Linda, Cindy i ja iznimno smo oduševljene što možemo podijeliti svoju priču sa svijetom. Ne postoje bolje osobe od Briana Grazera i Rona Howarda koji to mogu oživjeti jer znamo da će poštovati našu priču", rekla je tada.

Pročitajte više