Najseksi benzinska pumpa u Jugoslaviji: "Ove djevojke zaista imaju smisla za posao"

Foto: G. Grujić i J. Vajdl

AKO NERVOZNI čekate u redu na benzinskoj pumpi "Jugopetrola" u Petrovaradinu, pored Novog Sada, možete biti sigurni da razlog vašem čekanju nije slaba usluga osoblja pumpe već samo ugodni šok vozača koji su na redu.

Automobil ispred vas polazi i sada ste vi na redu da se slatko šokirate. Dočekuje vas lijepa djevojka u "vrućim" hlačicama i osmjeh koji vam upućuje toliko vas zbunjuje da na trenutak zaboravljate razlog zbog čega ste ovdje.

Možda u tom trenutku na sebi osjećate prijekoran pogled vaše suputnice ili razmišljate kako bi bilo da bacite jedan zavodnički osmjeh ljepotici pored vašeg automobila.

Dok vam se sve to mota po glavi, pored vas se već nalazi ljepotica koja vas nudi bombonima i briše prednje staklo vašeg automobila. Za trenutak sve je gotovo. Vozač iza vas nervozno trubi i u retrovizoru vidite njegov razljućeni pogled koji namah prestaje kada ugleda zbog čega ste vi okupirani...

Posjetili smo te djevojke i razgovarali u vrlo rijetkim pauzama.

"Ima raznih ljudi. Neki se trude biti što ljubazniji, dok neki dobacuju. Po cijeli dan imamo posla jer mnogi dolaze i iz dijelova grada gdje im je benzinska pumpa 'pred nosom', da ovdje toče benzin samo zbog 'vrućih hlačica'".

Na pumpi se dešavaju i komične situacije. Jedan stariji, vjerojatno oženjen čovjek, došao je natočiti benzin, ali kada je vidio "vruće hlačice", nije mogao skinuti pogled s njih. Prvo se nekoliko puta bojažljivo okrenuo da provjeri promatra li ga netko i kada se uvjerio da takvih nema, jer su svi pogledi upućeni prema "vrućim hlačicama", onda se i on pridružio tim pogledima.

Na licu mu se ocrtavalo razočaranje kada je trebao krenuti i kao da se u sebi kleo da će od sada stalno uzimati benzin samo ovdje.

Vozač koji nije želio da mu spomenemo ni ime, ni registarski broj, ni marku njegovog automobila, rekao nam je: "Ovo je zaista izvanredno. Ovako lijepe djevojke u simpatičnoj garderobi i povrh svega usluga kakvu nisam odavno nigdje sreo".

Vozač "peugeota" s crvenim tablicama bio je njegov istomišljenik.

"Dosta sam svijeta obišao, ali ovako da vas usluže, to mi se rijetko gdje događalo. Ove djevojke imaju zaista mnogo smisla za posao. Svakome po osmjeh. Vjerujte mi da ću od sad samo ovdje dolaziti".

Dakle, jedinstvena prilika vam se pruža da povežete lijepo s korisnim. Kada uzimate benzin provozajte se do Petrovaradina, do "Jugopetrolove" pumpe, i, sigurni smo, nećete se pokajati. Bit ćete više nego zadovoljni.

(Veseli svet, 1971.) 

Podsjećamo, Index u suradnji s YugoPapirom svakog ponedjeljka predstavlja najbolje iz prošlosti. Usporedite što se otad promijenilo, prisjetite se kako se nekad živjelo ili, ako ste nešto mlađi, kako su se zabavljali vaši roditelji.

Pročitajte više