Jedna od najljepših ulica svijeta nalazi se u Hrvatskoj

Foto/Screenshot: Grgo Jelavic/PIXSELL/Telegraph

DA SE Hrvatska nalazi među top svjetskim turističkim destinacijama smo se već navikli. Između toliko predivnih prirodnih i kulturnih ljepota teško je izabrati, no Dubrovnik se uvijek nalazio na samom vrhu liste stvari koje se prilikom posjeta našoj zemlji jednostavno ne smiju propustiti.

Kad smo već pomislili da ne može biti slavniji, serija Igra prijestolja ga je vinula u zvijezde, a čini se da će isto biti s novim filmom o Robin Hoodu. Ovaj put se u centru pozornosti našla dubrovačka glavna ulica Stradun.

Britanski Telegraph uvrstio ju je na listu 25 najljepših ulica koje bi svatko trebao posjetiti tijekom života. Opisana kao centralni dio starogradske jezgre, koji spaja dvoja monumentalna gradska vrata: Vrata od Ploča i Vrata od Pila, okružena zidinama i spojena s mrežom vijugavih uličica u kojima se kriju brojni šarmantni kafići, restoran i prodavaonice, Stradun zaista zvuči kao izvrstan odabir za šetnju i razgledavanje.

Stradun na listi zauzima visoko treće mjesto, pri čemu su se ispred njega našle jedino pariški Champs- Élysées i Ocean Drive u Miamiju. Dubrovnik se ovako još jednom s punim pravom našao u društvu najživopisnijih svjetskih gradova. Da je konkurencija bila žestoka potvrđuju i ostale zanimljive destinacije navedene na listi kao što su slavna Royal Mile u Edinburghu, Haight- Ashbury u San Franciscu, irski Dark Hedges, njujorški Times Square i Brodway, Via Dolorosa iz Jeruzalema...

 

Pročitajte više