Najstariji brucoš (88) u Crnoj Gori: Polažem kolokvije, mislio sam da će biti lakše

Screenshot: RTCG

Branislav Radulović (88) najstariji je brucoš u Crnoj Gori, a trenutno priprema ispite u drugom semestru na Strojarskom fakultetu u Podgorici. 

"Na predavanjima sve bilježim, cilj mi je dokazati studentima da samo redovito dolaze na predavanja i slušaju, prolazak na ispitu im je garantiran. Vjerujte, ja toliko brzo pišem da često moram dešifrirati ono što sam pisao. Nisam dugo pisao, nije ni čudno", ispričao je Branislav za Radio i Televiziju Crne Gore. 

"Polažem kolokvije, nisam još dobio ni jednu ocjenu. Ne računam ništa dok ne dobijem ocjene u indeks. Mislim da ću dobro proći", dodao je Crnogorac koji je od fakulteta na poklon dobio računalo, no priznaje da se baš i ne snalazi s tehnologijom. Međutim, vjeruje da će i to svladati.

📝Ovako osamdeset osmogodišnji Branislav Radulović, zvanično najstariji brucoš u Crnoj Gori, priprema ispite u drugom semestru na Mašinskom fakultetu u Podgorici. "Sve bilježim na časovima.Cilj mi je da ukažem studentima da samo redovno dolaze na nastavu i dobro slušaju predavanja. I da im je garantovan uspjeh", kazao je Branislav našoj Mariji Radulović. #rtcg #tvcg #mašinskifakultetucg #gledajmose

Objavljuje RTCG u Utorak, 14. veljače 2023.

"Prvi semestar je prošao puno teže nego što sam zamišljao"

"Prvi semestar sam prošao puno teže nego što sam zamišljao, mislio sam da će ići lakše, ali sam vidio da svaki profesor traži dublje znanje. Prije 70 godina je učenje bilo puno drugačije. Sada se teško snalazim. Teoretski predmeti mi bolje idu, to je sve na osnovu logike, ali matematika i fizika malo teže. Nadam se da ću to savladati", optimističan je Branislav. 

Kaže da njegova obitelj nije bila oduševljena upisivanjem fakulteta, no Branislav želi dokazati da godine ne mogu biti prepreka u ostvarivanju snova. 

"Mlade kolegice i kolege su me dobro prihvatili, iznenađen sam. Trude se pomoći jer loše čujem, loše vidim. Ne tražim nikakve privilegije, ono što mogu sam, to ću napraviti. Sjedim u prvoj klupi da bolje čujem, oni dosta lagano pričaju i to mi smeta, ali ih neću opominjati jer ne želim ni na što utjecati, neka sve bude kako je", zaključio je.

Pročitajte više