Najvažniji "10 year challenge": Koliko se naš svijet promijenio od 2009.

Foto: Instagram

POSLJEDNJIH dana društvene mreže je preplavio "10 year challenge" u sklopu kojeg ljudi objavljuju svoje stare fotografije. Međutim, neki su odlučili iskoristiti taj viralni hit da upozore na veoma važan problem - klimatske promjene.

Razne grupacije i borci za zaštitu prirode iskoristili su "10 year challenge" da pokažu koliko su se neki dijelovi Zemlje promijenili u posljednjem desetljeću te da pošalju poruku da se mora djelovati odmah.

Greenpeace je na Instagramu objavio fotografije amazonske prašume, Instagram profil "theplanetlovelife" podijelio je fotografiju koralja, a pridružio se i glumac Leonardo DiCaprio koji je objavio fotografije Arktika te deforestacije.

"10 year challenge koji je zaista bitan", opisali su fotografije.

Inače, nedavno je milijarder Richard Branson sa skupinom istraživača u podmornici zaronio na dno Velike plave rupe u Belizeu. Tamo su vidjeli odbačene plastične boce.

"Bio je to jedan od najsnažnijih podsjetnika na opasnost od klimatskih promjena koje sam ikad vidio", rekao je nakon viđenog.

"Moji unuci će do 2050. godine biti u svojim tridesetim godinama života. Ne želim da odrastu u svijetu bez koralja i ostalih čuda oceana", zaključio je Branson.

Pročitajte više