Najveća filmska zvijezda Kine je izbrisana s interneta. Uklonila ju je vlada

Foto: EPA

NAJPOPULARNIJA i najbogatija kineska glumica Zhao Wei više ne postoji u tamošnjoj filmskoj industriji, medijima i na društvenim mrežama.

Vlada je uklonila sve filmove, serije i emisije u kojima se Zhao Wei pojavila, a kineske videoplatforme potvrdile su da su primile zahtjev za uklanjanjem. Međutim, objašnjenje nisu dobili ni oni ni fanovi lijepe Zhao.

Glumica je nestala iz medija, s videoplatformi i s društvenih mreža na kojima je imala desetke milijuna obožavatelja.

45-godišnjakinja u Kini nije bila poznata samo kao glumica nego i kao jedna od najbogatijih žena u državi.

Wei je kupila Chateau Monlot u regiji Saint-Emilion na jugozapadu Francuske 2011. godine, a ona i njen suprug Huang Youlong ušli su na Hurun listu najbogatijih mladih milijardera svijeta 2016. Njihovo bogatstvo tada je procijenjeno na milijardu dolara. 

Ulaganje para uključuje rani udio u Alibaba Pictures grupi. Njezina ulaganja, međutim, donijela su joj i tužbe. Zbog velikog broja sudskih sporova i tužbi kineskih ulagača njoj i suprugu je zabranjen pristup kineskom tržištu dionica na pet godina zbog kršenja zakona 2017. godine.

Prema statistici qcc.com, kineske korporativne baze podataka, Zhao je imala 14 tvrtki. Od toga su dvije poništile registraciju, a četiri su izgubile licence. Također, qcc.com navodi da su tvrtke slavne glumice suočene s rizicima poput zamrzavanja dionica.

Glumica je nakon uklanjanja s interneta jednom viđena kako se fotografira s obožavateljima. Razlog brisanja njezinog imena iz svih filmova i serija te uklanjanja s interneta i dalje nije poznat.

Pročitajte više