Četiri najveća supermodela svih vremena opet zajedno na novoj naslovnici Voguea

Foto: Vogue

RUJANSKO izdanje Voguea donosi naslovnicu koja će ući u povijest. Žene čija su imena sinonimi za supermodele - Christy Turlington, Naomi Campbell, Cindy Crawford i Linda Evangelista - zajedno su pozirale za naslovnicu izdanja u kojem su progovorile o karijeri, ljubavi i obitelji. "Najveće svih vremena", stoji na naslovnici.

"Kasnih 80-ih do sredine 90-ih godina visoka moda je od hobija postala osnova mainstream zabave. U središtu ove transformacije bile su Christy, Naomi, Cindy i Linda. Njihova kombinacija nevjerojatno fotogeničnih crta lica, samopouzdanja, duha, intuitivnog stila, znatiželje i radne etike bila je prekidač za industriju. A ta svjetla se otad nikad nisu ugasila", stoji u Vogueovoj najavi.

They’re supersonic! Introducing Vogue’s September cover, starring the Supers. In the late ’80s to mid-’90s, high...

Objavljuje VoguePetak, 11. kolovoza 2023.

Da se naslutiti da je intervju potaknut dokumentarnim serijalom The Supermodels, koji kreće s emitiranjem ove jeseni. Serijal donosi ekskluzivne intervjue sa supermodelima koji će pružiti uvid u svoju karijeru i prisjetiti se manekenskih početaka. Seriju je režirala Barbara Kopple, a od producenata ističu se Brian Grazer i Ron Howard. Dokumentarac stiže 20. listopada na Apple TV+.

>>Tatjana, Cindy, Naomi, Christy i Linda. Kultna petorka čija je ljepota dio povijesti

Pročitajte više