Najveći problem svake pjevačice je koji kupaći kostim obući tako da se talent vidi

Instagram

"Lidija Bačić se fotografirala u kupaćem kostimu pred ogledalom"..."Žanamari pokazala dekolte"...

Ako netko nije čuo za navedena imena, teško će zaključiti da se radi o pjevačicama. To je teško zaključiti čak i nakon preslušavanja njihovih pjesama. Estradna umjetnost je komplicirana poput fejsbuk statusa, a pjevački talent bez seksi uratka je kao pjevanje bez mikrofona. Naime, u oba slučaja je važno da se (pro)čujete.

Iskusna pjevačica poslovni život strogo odvaja od privatnog. Dakle, poslovnog nema. Na društvene mreže stavlja fotografije koje ističu njezine vokalne sposobnosti, a vokalno je najsposobnija kad joj odjeća ne pritišće štitnjaču, zglobove i kožu općenito. Ako netko na njenim fotografijama ne uoči glazbeni talent, onda je riječ o primitivnoj osobi koja ne vidi dalje od kupaćeg kostima. Pjevačici ne smeta ako je netko smatra talentiranom striptizetom jer njoj "nije važno što tko o njoj misli". To je samouvjerena, ambiciozna i radišna žena koja savršenu figuru nije postigla uvijanjem oko šipke, već penjanjem i spuštanjem glasa uz i niz ljestvicu. Go-RE, DO-le. Ljubitelji dobre glazbe cijene taj trud te hrle na njen Instagram profil željno iščekujući svaki nastup. Njihovo istrenirano uho čuje duboki alt bradavica i titra u iščekivanju krešenda na Venerinu brijegu. Iskusna pjevačica uvijek pazi da krešendo ne nastupi prijevremeno. Venerin brijeg je zahtijevna dionica za svaku pjevačicu i lako se može dogoditi da im baš na tom mjestu pukne glas. Da bi se to spriječilo, grlo nikad ne smije biti suho. O tome najčešće brine menadžer. Dobra pjevačica uz solidan glas mora imati i odličan sluh, odnosno treba slušati menadžera.

Zavidna fizička kondicija je preduvjet za ostvarenje pjevačke karijere. Skakanje s kreveta na krevet i brzo hodanje od menadžera do menadžera, te često dizanje nogu (bilo da se radi o trčanju ili nekoj drugoj fizičkoj aktivnosti)sagorijeti će svaku suvišnu misao u organizmu. Pedikura, manikura i razne kure dodatno će izbrusiti glazbeni talent jer pjevačica nikad ne može biti toliko uspješna, a da nema mjesta za još jednu kuru. 

Najveći problem svake pjevačice je koji kupaći kostim obući tako da se talent vidi, a trema od nastupa prikrije. Najbolji je dvodijelni jer tad talent upada slušatelju direktno u oko, a trema se jedva nazire iza bikini linije. Između javnog i polujavnog nastupa, ovaj drugi je popularniji jer ne napreže glasnice. Važno je čuvati dobar glas, pa uspješna pjevačica rijetko pjeva, a najsposobnije gotovo nikako. Najposjećeniji nastupi su im na Instagramu, na radost slušateljstva. 

U Hrvatskoj je, nažalost, malo vrhunskih pjevačica. Nova zvijezda u usponu je Nikolina iz Pule koja je žrtvovala Ljubav (na selu) zbog karijere. Predviđa se da će nastupati u većim svjetskim gradovima, pa Hrvatska može biti ponosna što je iznjedrila pjevačicu koja se razvija usporedo s državom. Današnja pjevačica, ako želi biti uspješna, mora biti poput Lijepe naše- mlada, ogoljena, nepismena...  i zaostala.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Dadu Batinić i Dadin kanoćal, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Dada Batinić i Dadin Kanoćal.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više