Najviša žena na svijetu prvi put letjela avionom. Morali su maknuti 6 redova sjedala

Foto: Instagram

TURKINJA Rumeysa Gelgi visoka je 215 centimetara i ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviša živuća žena na svijetu.  

Rumeysa se prošle godine otisnula na putovanje svog života i ukrcala se na let iz Istanbula za San Francisco. Prvi put u životu letjela je avionom, a kako bi izveli 13-satno putovanje, posada na letu Turkish Airlinesa morala je ukloniti šest redova sjedala. 

Zbog stanja koje se zove skolioza Rumeysa ne može dugo sjediti i morala je ležati na nosilu. Uoči putovanja razgovarala je s novinarima u zračnoj luci Istanbul o tome kako se osjeća. 

"Ovo će biti moj prvi let, kao i moje prvo putovanje u inozemstvo. Ali vjerujem da će ovo iskustvo biti prvo za mnoge pojedince, ne samo za mene. Jer, kao što znate, mogućnost putovanja na nosilima u pravilu je rezervirana za pacijente koji se prebacuju iz jedne jedinice intenzivne njege u drugu", ispričala je. 

Nakon leta Rumeysa je podijelila nekoliko fotografija iz aviona te zahvalila posadi i avionskoj kompaniji na organizaciji putovanja, dodavši da je to bilo nevjerojatno iskustvo.

"Ovo je bio moj prvi let, ali sigurno neće biti posljednji. Od sada ću biti vrlo počašćena i sretna što ću letjeti u različite dijelove svijeta. Hvala od srca svakoj pojedinoj osobi koja je sudjelovala u mom putovanju", napisala je. 

Oborila tri svjetska rekorda 

Inače, Rumeysa je proslavila obaranje tri nova svjetska rekorda. Nakon nedavnog mjerenja postala je žena s najvećim rukama, kao i najdužim prstima i leđima.

Njena desna šaka je dugačka 24.93 cm, dok je prosječna ženska šaka duga oko 17 cm. 

Pročitajte više