Najvrjedniji poklon: Spasio život supruzi zahvaljujući čudesnom otkriću

Screenshot: YouTube

PEGGY NIPPER se tijekom posljednjih godina suočila s otkazivanjem bubrega uslijed policističnog poremećaja. Bolest je nastupila zbog genetskih faktora. Njeni su bubrezi toliko narasli da je osnovna funkcija organa potpuno prestala. Suprug Mike nije razmišljao ni sekunde u namjeri da joj donira svoj bubreg.

"To je najbolji poklon. Do kraja života ne mora mi pokloniti ništa", rekla je Peggy za CNN.

Peggy je zbog iste bolesti izgubila majku, a njen se brat u tri navrata suočio s otkazivanjem bubrega. Kada se funkcionalnost bubrega smanjila na 14 posto, Peggy se našla pred životnim raskrižjem, dijaliza ili transplantacija bubrega.

Spojila ih sudbina

Sretnici koji se nađu na Nacionalnoj listi transplantacije u SAD-u čekaju na odgovarajućeg donora oko sedam godina. Ako je riječ o osobi u poznim godinama, njen donor mora biti stariji od 70 godina. Otežavajuća je okolnost pronalaženje idealne osobe.

"Nismo znali da Mike može biti davatelj. Tijekom trudnoće, tijelo žene stvara antigene u krvi koji eliminiraju oca djeteta kao donora organa. Zbog toga smo isključili mogućnost da Mike može spasiti moj život", objašnjava Peggy.

Nakon testiranje krvnih grupa i antigenskih tipova, ispostavilo se da je Mike idealan donor.

Veliki romantik nije razmišljao hoće li svojoj supruzi pokloniti bubreg. Kaže da je Peggy njegova srodna duša.

"Mi smo vrlo različiti. Ja sam s Marsa, ona s Venere, ali naše se razlike savršeno dopunjuju", objašnjava Mike.

Mike i Peggy poznaju se još iz srednje škole, a u braku su više od pola stoljeća. Uspješno su prošli proces transplantacije u bolnici St. David, Texas.

Peggy se sada oporavlja, a njeno tijelo pozitivno reagira na presađeni organ. Mike tvrdi da je tajna njihove romanse u bezrezervnoj ljubavi.

"Jako sam posvećen kao suprug. Zavjetovali smo se na vječnu ljubav, u dobru i u zlu, u bolesti i u zdravlju. Cijelo se vrijeme borimo da ostanemo zajedno i prkosimo smrti kako nas ne bi razdvojila", navodi Mike.

Pročitajte više