Najzgodnija hrvatska (i svjetska) nogometašica zaigrala u Zaprešiću protiv Ukrajine

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Najzgodnija hrvatska (i svjetska) nogometašica Ana Maria Marković zaigrala je u Zaprešiću na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine.

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija igrala je protiv Ukrajine i izborila pobjedu. Susret protiv Ukrajine igrao se na stadionu Ivan Laljak-Ivić u Zaprešiću, a pobjednički pogodak postigla je Izabela Lojna u 18. minuti utakmice. 

Prozivaju je najzgodnijom nogometašicom svijeta

Zgodna 24-godišnjakinja rođena je u Splitu i odmalena se bavi nogometom, a od 2020. godine igra i za prvu ekipu švicarskog Grasshoppera. Na Instagramu ima više od 3.2 milijuna pratitelja s kojima često dijeli fotografije s nogometnih terena i iz privatnog života.  

2022. godine našla se na listi TC Candlera kao jedna od žena s najljepšim licem svijeta. Osim titule najljepše hrvatske nogometašice, dodjeljivali su joj titulu i najljepše nogometašice svijeta. Pozornost svjetske javnosti privukla je izjavom da se dopisivala s Neymarom koji joj je i lajkao fotografije na Instagramu.

Početkom godine pohvalila se kako je s Cristianom Ronaldom snimila reklamu za jednu internacionalnu kompaniju koja se bavi kriptovalutama. Inače, bila je i jedna od kandidatkinja u Indexovom izboru za titulu najljepše Hrvatice 2023. godine

Pročitajte više