Oni su zgodni, mladi i jako talentirani: Ovi dečki munjevito osvajaju domaću scenu

Foto: Filip Koludrović

PRAVILA IGRE mlad su i ambiciozan bend koji je u rekordnom roku osvojio srca mnogih obožavatelja pop-rock glazbe.

Marko Kutlić, Denis Dex Marijanović, Goran i Marko Belošević četiri su simpatična dečka koji su se na sceni pojavili prije samo dvije godine s hitom "Nebo na mojoj strani", a ovih dana izašao je njihov istoimeni album prvijenac.

S nama su razgovarali o novom albumu, planovima za budućnost, nastupu na turneji Radijsko srce i spotu za novu pjesmu "Ako" u kojem se pojavio i Željko Mavrović.

Službeno je izašao vaš album prvijenac "Nebo na mojoj strani", jeste li uzbuđeni? Kako biste ga vi sami predstavili publici?

Uzbuđenje je teško opisati riječima, jer je gotovo nestvaran osjećaj držati u rukama nešto što predstavlja sukus našeg truda i rada u protekle dvije godine. Vrlo smo ponosni na svoj album prvijenac i mislimo da će na njemu svatko naći komadić nečega u čemu može uživati.

Kako ste se priključili turneji Radijsko srce?

Ljudi u organizaciji Radijskog srca su zapazili naš nastup na velikoj regionalnoj turneji Tonija Cetinskog i ponudili su nam suradnju na projektu koji ima potencijal oživjeti i uzdignuti domaću glazbu tamo gdje ona i zaslužuje biti. Takva prilika se ne propušta.

Gdje nalazite inspiraciju za pjesme i glazbu?

Najbolje pjesme su one koje šalju iskrene poruke i emocije u kojima se publika može prepoznati. Nije potreban nikakav specijalan ni mističan izvor inspiracije, svakodnevni život je dovoljno šarolik i bogat te predstavlja gotovo nepresušno vrelo inspiracije.

Kako je došlo do ideje za spot za pjesmu "Ako"?

Htjeli smo izbjeći tipičan prikaz ljubavne balade u nježnom i blagom tonu. Ideja je bila uprizoriti ljubav i bol u malo drukčijem kontekstu, potaknuti publiku na razmišljanje o slojevitosti navedene tematike.

Kako to da se Željko Mavrović pojavljuje u spotu, kako je bilo surađivati s njim?

Procijenili smo da bi Željko bio idealan za naš spot, jer je jedan od rijetkih koji mogu zaista vjerodostojno uprizoriti emocije ljubavi kroz bol i odricanja. Riječ je o jednom iznimno velikom čovjeku i profesionalcu s kojim je bio pravi užitak surađivati. Vrlo smo sretni što je pristao raditi s nama i ovim putem mu još jednom zahvaljujemo.

Koja vam je najdraža pjesma s albuma?

Na to pitanje je nemoguće odgovoriti jer svatko u bendu ima nekog svojeg favorita, ali ako baš moramo izdvojiti jednu pjesmu onda bi to svakako bila 'Nebo na mojoj strani', naš prvi službeni singl i pjesma po kojoj se i zove album.

Što biste voljeli donijeti na hrvatsku glazbenu scenu, postoji li nešto što bi htjeli promovirati ili promijeniti u glazbenom smislu?

Želimo prije svega vratiti stari sjaj pravoj, punokrvnoj bendovskoj svirci. Vremena su se promijenila, ali uvijek će postojati potreba za bendovima koji mogu svirati na najvećim pozornicama, to nikada neće izaći iz mode.

Kako je atmosfera u bendu, jeste li dobri prijatelji, koliko se dugo znate?

Atmosfera je sjajna zato što je to osnovni preduvjet za uspjeh i napredak. Puno vremena provodimo zajedno i sve skupa ne bi imalo previše smisla bez dobre vibre i konstantne zafrkancije. Neki od nas se međusobno poznaju cijeloga života, a svi zajedno se više smatramo proširenom obitelji nego prijateljima u klasičnom smislu.

Gdje se vidite za pet godina?

U ovom turbulentnom svijetu je postalo izuzetno nezahvalno prognozirati budućnost. Bit ćemo sretni ako ćemo za pet godina biti još nekoliko stepenica više na putu koji smo si zacrtali. U prijevodu bi to značilo da će iza nas biti barem još dva albuma uz puno dobrih pjesama i uspješnih svirki po cijeloj regiji. 

Pročitajte više