Najzgodniji i najplaćeniji glumac na svijetu danas slavi 61. rođendan

Foto: Profimedia/IMDb

TOM CRUISE danas slavi 61. rođendan.

Prema mišljenju mnogih žena, on je najseksi glumac na svijetu. Showcase Cinemas napravio je istraživanje za koje je zamolio više od 2000 žena da izaberu najseksi glumce svih vremena i svoj omiljeni film. Na prvom mjestu su se našli Tom Cruise i američki mjuzikl Moje pjesme, moji snovi iz 1965. godine.

Cruise je i najplaćeniji glumac na svijetu. Prošle godine je zaradio 100 milijuna dolara zahvaljujući megauspješnom nastavku Top Guna. Svoju je karijeru započeo u dobi od 19 godina u filmu Vječna ljubav, a glumio je u brojnim akcijskim filmovima, poput War of the Worlds, Mission Impossible, Minority Report, Edge of Tomorrow, od kojih su neki bili veliki hitovi.

Osim u filmovima, drama se odvija i u njegovom privatnom životu. Glumac je otac troje djece. Holivudska zvijezda ženila se tri puta, a s dvije žene je dobio djecu. Njegova prva supruga, glumica Mimi Rogers, imala je 31 godinu kada se udala za Cruisea 1987. godine.

On je imao 24 godine u vrijeme kada se vjenčao s Mimi, bivšom suprugom scijentologa Jima Rogersa. Par je objavio razvod 1990. godine.

Starijoj kćeri nije došao na vjenčanje

S Nicole Kidman bio je u braku više od 10 godina i par je posvojio dvoje djece: Isabellu Kidman (30) Cruise i njezina biološkoga brata Connora Cruisea (27). Bivši supružnici razveli su se 2001. godine.

Isabella je po struci modna dizajnerica, a 2015. godine udala se za Maxa Parkera. Par živi u Londonu, a Bella je u nekoliko navrata medijima rekla kako nije u kontaktu sa svojim roditeljima, što se pokazalo i na dan njezina vjenčanja, kojem nisu nazočili ni Nicole ni Tom.

Njezin brat Connor je u dobrim odnosima s ocem, s obzirom na to da su često snimani skupa tijekom godina. On je neko vrijeme išao očevim stopama pa se tako 2008. godine pojavio u filmu Seven Pounds, a 2012. godine u filmu Red Dawn, ali danas svoj život čuva u privatnosti.

S mlađom kćeri ne priča već 10 godina

Pet godina poslije razvoda s Nicole Kidman Tom Cruise vjenčao se s Katie Holmes i iste godine dobili su kćer Suri koja danas ima 17 godina. Par se razveo nakon šest godina braka, a glumac od tada nije u kontaktu s kćeri.

Suri se nedavno počela prijavljivati za fakultete, a u odabiru joj pomaže majka, ali ne i slavni otac jer "on nije dio njezinog života", prema izvoru Daily Maila. Dok glumica aktivno pomaže kćeri s prijavama za koledž, otac tinejdžerice otuđen je od svoje kćeri još od 2013.

U vrijeme njihova razlaza objavljeno je da je Katie odlučila raskinuti brak strahujući da će svoju kćer odgajati kao scijentologinju zbog religije kojoj je Tom nevjerojatno posvećen. Njezina odluka o napuštanju religije, kao i braka, izazvala je velik razdor među bivšim supružnicima, zbog čega se odnos Toma i Suri s godinama sve više pogoršavao i sve su udaljeniji.

"Suri više ne poznaje svog oca i nije provodila vrijeme s njim već desetak godina", naveo je insajder za britanski tabloid i dodao da "ne gleda njegove filmove" i da "on ne sudjeluje u njezinu životu".  

Pročitajte više