Nakon 30 godina Žera otkrio istinu o velikoj tragediji Crvene jabuke

Screenshot: YouTube

KAO ŠTO je Index podsjetio prije nekoliko tjedana, sarajevski bend Crvena jabuka na početku svoje karijere bio je pogođen velikom tragedijom, kad su dva člana benda poginula u prometnoj nesreći.

Frontmen benda Dražen Žerić Žera nakon 30 godina progovorio je o tom događaju.

"Istina je da su ljudi sletjeli i da ih je kamion spasio da ne odu u Neretvu. Sudbina je sve to bila. Publika nije znala zašto je koncert otkazan, ali pročulo se pa su svi komplet krenuli prema bolnici u Mostaru", rekao je za Kurir.

"Nas su kao klince poslali snimiti pjesme. Ja sam otpjevao dvije u spomen njima dvojici. Poslije toga nije bio plan svirati dalje, ali bilo je toliko pjesama i publika je tražila da nastavimo. Mi smo se skupili, dogovorili što ćemo dalje i 1987. izašao je album 'Sanjati' i jednostavno do danas trajemo", dodao je.

Podsjetimo, Crvenu jabuku osnovali su Dražen Ričl (vokal) i Zlatko Arslanagić (gitarist) 1985. godine, a pridružili su im se Žera (klavijature), Aljoša Buha (basist) i Darko Jelčić (bubnjar). Sljedeće godine su Ričl, Buha i Arslanagić doživjeli prometnu nesreću kod Jablanice na putu na koncert u Mostaru. Buha je poginuo na mjestu nesreće, a Ričl je preminuo nekoliko dana kasnije u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. 

Pročitajte više