Nakon desetljeća skrivanja, Jovanka Broz viđena u vožnji Beogradom

UDOVICA Josipa Broza Tita, Jovanka Broz, prošli tjedan je primijećena kako uživa u vožnji Beogradom, objavio je današnji Blic.

Cijeli događaj ne bi bio čudan, da Titova udovica već desetljećima ne živi povučeno u kući na Bulevaru mira 75 i gotovo ju je nemoguće vidjeti. Jedina iznimka bio je posjet Kući cvijeća na dan obilježavanja Titove smrti, ali "posljednje dvije godine Jovanka ne odlazi ni tamo", piše list.

Prošli tjedan, međutim, primijećena je kako uživa u vožnji gradom u Mercedes Cabriu sa spuštenim krovom.

Lijepo vrijeme, ugodna polagana vožnja, kako bi užitak bio potpun, te zaustavljanje kako bi Jovanka naručila sladoled, a onda je uslijedio nastavak vožnje gradom.

Jovanku je u Mercedesu provozao njen dugogodišnji prijatelj i vozač Rade, koji se ujedno brine i za njenu sigurnost.

Život 83-godišnje Jovanke Broz obavijen je velom tajni. Posljednje informacije govorile su o njenom teškom životu u bijedi, u vlažnoj kući, navodi se kako ne posjeduje putovnicu, osobnu, ni zdravstvenu iskaznicu, a 1980. pretražena joj je kuća u Užičkoj ulici, te je potom preseljena u kuću na Bulevaru mira gdje živi u nekoj vrsti kućnog pritvora.

Jovanka se proteklih godina pokušala i politički angažirati, obraćajući se srpskim političarima, ali njen angažman nije imao većeg odjeka.

Ma.N.
Foto:AFP, Arhiva

Pročitajte više