Nakon duge bolesti preminuo jedan od začetnika thrash metala

Screenshot: YouTube

BIVŠI bubnjar heavy metal benda Motorhed Phil Taylor, poznat po nadimku "Philthy Animal", preminuo je u srijedu u 61. godini.

Gitarist "Fast" Eddie Clarke koji je svirao u istoj postavi kao i Taylor, objavio je vijest na Facebooku, istaknuvši da je glazbenik duže vrijeme bolovao od nepoznate bolesti, prenio je Rolling Stone.

"Umro je moj dragi prijatelj i brat. Bio je bolestan duže vrijeme, ali to nikako nije ublažilo činjenicu da ga više nema. Znao sam Phila od njegove 21. godine i bio je jedan neobičan lik. Imao sam sreće da radimo sjajnu muziku zajedno i imam mnogo lijepih sjećanja na vrijeme koje smo proveli zajedno. Počivaj u miru", napisao je.

Legendarni glazbenik i jedan od začetnika thrash metala rođen je 21. rujna 1954. u Engleskoj. Ujedno ga se smatra i jednim od prvih modernih heavy metal bubnjara posebice jer je znao koristiti duplu bass pedalu.

Taylor je u Motörheadu svirao u dva navrata - od 1975. do 1984. i ponovno od 1987. do 1992. godine. Prvi put se pojavio na bendovom debitantskom albumu "On Parole". On i Fast Eddie Clarke su zajedno s Lemmyjem Kilmisterom snimili legendarne albume grupe, kao što su “Ace of Spades”, “Overkill”, “Bomber” i mnoge druge, a također su u istoj postavi snimili i live album "No Sleep ’till Hammersmith", ujedno i prvi album grupe koji je 1981. zasjeo na prvo mjesto britanske ljestvice albuma. Zanimljivo je da je Taylor počeo snimati i album iz 1992. "March or Die", ali je napustio bend usred snimanja. Njegove dionice je dovršio Tommy Aldridge i sadašnji bubnjar Mikkey Dee.

Članovi benda oprostili su se od Taylora na službenoj facebook stranici riječima: "Mali Philthy... onaj koji je raspalio brojne frizure punk/metal mladića... onaj koji je vatreno svirao bubnjeve... počivaj u miru... volimo te."

Kum heavy metala Ozzy Osbourne njegovu je smrt okarakterizirao kao "strašan, strašan gubitak". 

Pročitajte više