Nakon oporavka srnjak kojeg je udario auto veselo otrčao na Sljeme

Foto: FAH

ZATOPLJENJE je razbudilo živi svijet u Zagrebu pa ovih dana terenskoj ekipi Skloništa u Dumovcu raste broj intervencija spašavanja životinja, tako da su jučer među ostalima spašene dvije ozlijeđene vrane i dvije bebe vjeverice, a nakon što je mjesec i pol proveo u oporavilištu Zoološkog vrta, dvogodišnji srnjak pušten je u Park prirode Medvednica, priopćio je u četvrtak ZOO, u čijem je sastavu sklonište.

Građani su 22. siječnja prijavili nalet vozila na srnjaka u Markuševcu, a terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu brzo ga je preuzela. Veterinari ZOO-a utvrdili su mu veliku razderotinu na butu i operirali ga. Nakon što je rana zašivena, srnjaku je propisana terapija kako bi se što brže oporavio, navodi u priopćenju ZOO.

Ravnatelj ustanove Zoološki vrt grada Zagreba Damir Skok kaže da je riječ o snažnoj mladoj životinji za koju su "imali dobar osjećaj da će se lijepo oporaviti".

"Tako je i bilo. Rana je zacijelila, a mi smo sa Zagrebačkim lovačkim savezom, koji će nam pomoći u nadzoru srnjaka u prirodi, dogovorili da ga pustimo u blizini mjesta gdje je pronađen. Sjajan je prizor bio gledati srnjaka ponovno u njegovu prirodnom okruženju. Gotovo da se nismo stigli niti pozdraviti, a on je odjurio prema vrhu“, kazao je Skok. 

Pročitajte više