Nakon optužbi da je kopirao Kääriju, Baby Lasagna ušao u trending Finske

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Baby Lasagna je s pjesmom Rim Tim Tagi Dim objavljenom na službenom YouTube kanalu Eurosonga ušao u trending Finske. Trenutno je na 13. mjestu.

Zanimljivo je kako je 28-godišnji glazbenik ušao u trending nakon što ga je dio obožavatelja Eurosonga optužilo da je ideju za nastup posudio od prošlogodišnjeg predstavnika Finske, repera pod imenom Käärijä.

"Ovo je Käärijä s Wisha", "Hrvatska uvijek mora kopirati nekog lanjskog predstavnika, sad je to Käärijä", "Podsjeća me na finskog predstavnika lani, ali sviđa mi se", "Potpuno je jasno tko ga je lani inspirirao za ovaj nastup i pjesmu", pisali su neki na društvenim mrežama. 

Baby Lasagna se s tim optužbama susreo čim je upao na Doru. Sredinom siječnja je tijekom gostovanja u Dobro jutro, Hrvatska ispričao da mu je drago zbog takvih usporedbi jer Kääriju smatra dobrim glazbenikom. "Ja sam navijao za njega i ako ja mogu nekome pružiti ono što je on meni pružio, taj neki osjećaj, to je onda super", rekao je Baby Lasagna.

"Iskreno, mislim da nas ljudi najviše uspoređuju zbog konteksta samog Eurosonga. Da toga nema, mislim da bi nas teško uspoređivali, ali razumijem i nije mi krivo", dodao je. 

Podsjećamo, Käärijä je prošle godine bio favorit Eurosonga, no pobjedu je naposljetku odnijela Loreen. Zbog toga će se Eurosong ove godine održati u Malmöu. Hrvatsku će predstavljati Baby Lasagna, kojem kladionice zasad predviđaju drugo mjesto. Ispred Hrvatske je jedino Ukrajina. Finsku ove godine predstavlja Windows95man, koji se natječe u istom polufinalu kao i Baby Lasagna.

Pročitajte više